www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

 

Gedulo ir vilties diena

Gedulo ir vilties diena

 

„Tebesapnuojam traukinius, / Stotis pro lango grotas,

 Lyg šiolei tebelaukiamus, / Speigynuos apraudotus.

 Tebesiklausome nakčia / Pūga pušis kedena,

 Tarsi ieškotume savęs  / Po svetimus gyvenimus…” (tremtinė, žurnalistė J. Godunavičienė)

 

2021-06-14 Garliavos Krizių Centro kiemelyje prie stogastulpio „Lietuvių tautos kančiai atminti” prieš pat vidurdienį rinkosi Kauno rajono savivaldybės, Garliavos seniūnijos, ugdymo įstaigų ir bendruomenės atstovai.

 

 „Misija Sibiras” ir LR Kultūros ministerijos inicijuotos akcijos  „Ištark, išgirsk, išsaugok“ metu, šimtai tautiečių visame pasaulyje jau šeštą kartą per parą laiko siekė įgarsinti kuo daugiau nuo tremties ir kalinimų nukentėjusių žmonių vardų, likimų. Tremtinių pavardes skaitė Jonučių progimnazijos, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos, Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos moksleiviai, tremtiniai, vadovai. Tądien garsiai sakomi vardai, pavardės tų žmonių, kurie už savo ištikimybę Lietuvai patyrė kančias tremtyje ir kalėjimuose. Susirinkusieji prisijungė prie visoje šalyje paskelbtos visuotinės tylos minutės.

 

18 val. Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už tremtinius, politinius kalinius, už vieningą Lietuvą.

 

Dėkojame visiems savo malda, mintimis, garsiai ištartais vardais ar pasidalintomis tremčių  istorijomis prisidėjusiems prie prasmingos akcijos. Dėkojame už atneštas gėles, žvakutes ir rimtį. Atmintis gyva tol, kol kažkas apie ją kalba.

 

Režisierė ir renginių organizatorė Z.Butiškytė