www.garliava.lt

pastas 1

pastas 1

 

Jau dvejus metus šalyje veikianti nemokama mobiliojo laiškininko paslauga pasieks ir Kauno rajono seniūnijas. Naujais kaimo keliukams pritaikytais tarnybiniais automobiliais darbuotojai nemokamai vykdys paslaugas šešiose seniūnijose.

Lietuvos pašto Tinklo padalinio direktorius Jonas Sadauskas Kauno rajono savivaldybės vadovams, administracijai ir seniūnams pristatė planuojamus Lietuvos pašto pertvarkymus pakaunės paštuose.

Pašto pertvarka bus vykdoma Batniavoje, Čekiškėje, Kačerginėje, Kulautuvoje, Piliuonoje ir Vandžiogaloje. Numatyta, kad Kauno rajone pertvarkytuose paštuose dirbs 8 mobilieji laiškininkai. Įgyvendinus projektą, pirmus metus bus pereinamasis laikotarpis, kad šių vietovių gyventojai priprastų prie pokyčių. Įprastas paštas šiose vietovėse dirbs trumpiau. Tam tikromis nurodytomis valandomis lauks mobilusis laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas.

Nemokamai mobilųjį laiškininką išsikviesti į namus nuo kovo 1 d. bus galima dėl visų pašto paslaugų: norint išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą ar pageidaujant, kad registruotoji pašto siunta į namus būtų pristatyta pakartotinai. Taip pat per mobilųjį laiškininką bus galima užsakyti leidinių prenumeratą, sumokėti mokesčius, gauti įvairias socialines išmokas ir pensijas. Užsakius leidinį, jo pristatymas vyks įprastai – laiškininkas atveš jį numatytu laiku be iškvietimo. Tas pats galioja ir registruotoms siuntoms, išmokoms ar korespondencijai.

Kauno rajono gyventojus ir toliau aptarnaus 16 paštų: Kauno SSC (Baltų pl.), Vilkijos, Akademijos, Babtų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Giraitės, Lapių, Mastaičių, Neveronių, Panevėžiuko, Raudondvario, Samylų ir Zapyškio.

Lietuvos pašto Tinklo padalinio direktorius Jonas Sadauskas skatina žmonės įsitraukti į namų adresų ir pašto dėžučių tvarkymo procesą, kad mobiliesiems laiškininkams pavyktų lengviau atrasti reikiamas vietas: „Labai prašome gyventojų, kurių namai neturi aiškiai matomo adreso, juos pažymėti arba užrašyti numerį ant pašto dėžutės“.

Mobiliojo laiškininko paslaugos projektas jau įgyvendintas 75 proc. Lietuvos teritorijos. Planuojama, kad nuo šių metų kovo 1 dienos jis veiks visų Lietuvos rajonų kaimiškose vietovėse.