www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

bibliotekos bureliai 2

bibliotekos bureliai 2

 

Dažnai girdime kalbant, jog į vaikus reikia investuoti daug. Kainuoja ir vaikų stovyklos vasarą, ir papildomi būreliai prasidėjus mokslo metams. Vis dėlto yra alternatyvų. Pavyzdžiui, Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vykdomos neformaliojo švietimo veiklos nieko nekainuoja, o bibliotekos padaliniai veikia visame Kauno rajone ir yra prieinami netgi nedidelių gyvenviečių bendruomenėms.

 

„Mokslo šaknys karčios, o vaisiai saldūs“ – daugybė vaikų užaugo su šiuo posakiu. Bet pasaulis keičiasi, kaip ir mes, ir mūsų vaikai, ir mokymosi procesas. Nebeprivalo tos šaknys būti karčios, nes mokytis galima kūrybiškai, inovatyviai, nenuobodžiai. Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka  kviečia moksleivius į būrelius – mokyklinį ugdymą sumaniai papildykite neformaliojo ugdymo veiklomis. Visi bibliotekos būreliai yra nemokami.

 

Trumpai pristatome būrelius, vykstančius Vytauto g. 21, Garliavoje.

▬ 0+ klubas kviečia mamas (ir tėčius!) pratinti mažylius prie bibliotekos aplinkos, ugdyti socialinius ir komunikacinius įgūdžius, žadinti vaikų smalsumą, meilę knygoms, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse (dvi amžiaus grupės: 0–2 metų; daugiau nei 2 metų).

▬ 7–8 kl. moksleiviai kviečiami pasivaikščioti „Anglakalbės literatūros takais“: skaitysime ir aptarsime anglų bei amerikiečių rašytojų literatūrą originalo kalba, lavinsime gebėjimą laisvai reikšti mintis angliškai.

▬ Į būrelį „Menas + technologijos“ siūlome registruotis smalsiems 5–6 kl. moksleiviams, svajojantiems tapti kūrėjais, norintiems sužinoti, kaip menininkai įvairiais istoriniais laikotarpiais pasitelkė naujausias technologijas savo kūryboje, išmokti naudotis vaizdo ir garso kūrimo, redagavimo programomis: „Canva“, „Capcut“, „Audacity“, „Tinkercad“ ir kt.

▬ 6–12 kl. moksleiviams Meninės fotografijos ir video kūrimo studijoje du kartus per savaitę veiklas veda profesionali fotomenininkė Kristina Meilutė.

▬ Būrelyje „Suprasti medijas: vartoju, kuriu, esu“ 5–8 kl. moksleivius kviečiame kalbėtis apie socialines medijas, analizuoti jų poveikio priemones ir kurti. Vaikai skatinami kritiškai mąstyti, saugiai komunikuoti ir atsirinkti vertingą turinį informacinėje erdvėje.

▬ VDU dėstytojas Šarūnas Ašmantas 2–12 kl. moksleiviams siūlo du kartus per savaitę mokytis programuoti „Technologinėse dirbtuvėse“: jaunesnieji mokosi programavimo kalbos „Scratch“, kiti – „Python“. Be to, dirbtuvėse mokomasi dirbti su įrankiais, mechanikos ir elektrotechnikos-elektronikos pradmenų, galima realizuoti originalias savo idėjas. Gabiausi moksleiviai pagal galimybes nukreipiami į aukštąsias mokyklas bendradarbiauti projektuose.

▬ 14-mečius ir vyresnius kviečiame savanoriauti bibliotekoje: gausite socialinių valandų, išbandysite save komunikacijos, renginių organizavimo, erdvių dekoravimo ir kitose srityse.

 

Registracijos kontaktus rasite bibliotekos svetainėje: https://www.krsvbiblioteka.lt/dalyvauk/. Vietų skaičius ribotas, tad neverta delsti.

 

Informaciją apie Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos padaliniuose organizuojamus būrelius ir edukacijas suteiks padalinių darbuotojos. Visų bibliotekos padalinių kontaktai skelbiami bibliotekos interneto svetainėje: https://www.krsvbiblioteka.lt/padaliniai-kontaktai/

 

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija