www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

dziaugsmo akademija

dziaugsmo akademija

 

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras ir šįmet turi gerų naujienų – kviečia pakaunės žmones į Džiaugsmo akademiją, kuri primins, ką reiškia džiaugtis be priežasties, pastebėti savo savijautą, emocijas ir jas per nuotaikingas praktikas paleisti iš savo kūno.

 

Tai mėnesį laiko trunkanti programa, kurios metu bendruomenėje kartą per savaitę vyks keturios veiklos: juoko joga, meno terapija, šokio-judesio terapija ir joga. Veiklos vyks nedidelėse, iki 20 asmenų grupėse.

 

Visos šios veiklos nors ir labai skirtingos, tačiau viena kitą labai papildančios ir leidžiančios geriau pažinti save, atpažinti emocijas.

 

Juoko joga – neįprasta praktika, kurios metu mokomasi juoktis prie priežasties, nes smegenys neatpažįsta kada juokas yra tikras ir kada ne, jos bet kokį juoką supranta, kaip džiaugsmą ir išskiria laimės hormonus endorfinus. Tai viena iš labiausiai nuotaiką pakeliančių ir bendruomeniškumą didinančių praktikų.

 

Šokio-judesio terapija –  tai terapinis judesio naudojimas siekiant vystyti emocinę, kognityvinę, fizinę, dvasinę ir socialinę asmens integraciją. Esminiai komponentai yra šokis kaip kūno judesys, kūrybinė išraiška ir tarpasmeninis santykis. Šokio-judesio terapijos užsiėmimuose gerėja emocinė, fizinė savijauta, didėja kūrybiškumas bei socialiniai įgūdžiai.

 

Meno terapija – padeda žmonėms išreikšti ir suprasti savo emocijas per meninius užsiėmimus ir kūrybinį procesą, užuot dalyvavus įprastuose psichoterapijos seansuose. Ši veikla nereikalauja jokių pradmenų, nebūtina mokėti piešti, viskas kuriama vietoje, laisvai ir be išankstinių nuostatų. Meno terapijos užsiėmimai lavina kūrybiškumą, mažina apatiją ir depresyvias nuotaikas, didina pasitikėjimą savimi.

 

Joga – jogos užsiėmimas užbaigs visas mėnesio praktikas. Šiame užsiėmime bus telkiamas dėmesys į kvėpavimo pratimus, kūno pojūčius, judesį. Jogos metu lavinama pusiausvyra, gerinamas lankstumas. Jogos praktikos teikia naudą ne tik kūnui, bet ir protui bet kurio amžiaus žmogui. Ilgainiui mažėja stresas, nuovargis, gerėja miego kokybė, bei atsiranda daugiau energijos.

 

Per metus planuojama su šia veikla aplankyti 17 bendruomenių! 

 

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras tikisi, jog šis mėnuo leis žmonėms pasijausti geriau, išmokti pažinti emocijas bei pamatyti, jog juokas, gera savijauta, lengvumas gali tapti kasdieniu palydovu.

 

Detalesnė informacija ir registracija:  tel. +370 67155409 arba el.p. klimaite.karolina@kaunorvsb.lt