www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Didelytei renginys

Didelytei renginys

 

Meilės dieną Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia pasikalbėti apie unikalios lietuvių grafikės Gražinos Didelytės kūrybos savitumą bei paliktus ženklius pėdsakus Lietuvos meno padangėje.

Minėdami menininkės 85-mečio jubiliejų, leisimės jos kūrybos ir gyvenimo keliais drauge su menotyrininke Rimante Tamoliūniene. Analizuosime Gražinos Didelytės įkvėpimo šaltinius, patirtas ir padarytas įtakas bei jos kūrybai būdingą nepaprastą žodžio ir vaizdo sinergiją.

Šiuo metu Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, III aukšte, eksponuojamos net dvi Gražinos Didelytės parodos: „Sąskambiai: žodis ir linija“, „Gražinos Didelytės ekslibrisai: asmenybių tapatybės ženklai“ (parengė Rimantė Tamoliūnienė, Kauno apskrities viešoji biblioteka). Kviečiame pasigrožėti kūriniais ir būtinai apsilankyti G. Didelytės jubiliejui bei kūrybai skirtame renginyje vasario 14-ąją.

G. Didelytė sukūrė daug estampų, ofortų, smulkiosios grafikos kūrinių, piešinių, iliustravo daugiau kaip 20 knygų. Kūryboje vyrauja metaforiški žmogaus būties ir vidinių būsenų vaizdai, lietuvių mitologijos ir etnografijos, tremties ir rezistencijos temos. Menininkė pelnė tarptautinių dailės parodų apdovanojimų ir surengė apie 30 individualių parodų Lietuvoje, Čekoslovakijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Suomijoje, Japonijoje.

 

Vasario 14 d., 15.30 val.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka (III a.), Vytauto g. 21, Garliava