www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

img 3894

img 3894

 

Kiekvienais metais prasidėjus mokslo metams yra organizuojama saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“. Prie akcijos prisideda ir Kauno rajono savivaldybė, kuri su „Lietuvos draudimu“ pasirašė susitarimą, kuriame numatyta, jog visą rugsėjo mėnesį savivaldybės teritorijoje šalia ugdymo įstaigų moksleiviai bus apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų kelyje.

 

Draudimas visą mėnesį galios pėstiesiems, dviračiu arba paspirtuku keliaujantiems moksleiviams bet kurioje vietoje ir bet kuriuo paros metu. Tėvams nereikia niekur kreiptis dėl draudimo įsigaliojimo, jis įsigalios automatiškai nuo pirmos mokslo metų dienos ir galios visą rugsėjo mėnesį.

 

Kiekvienas moksleivis bus apdraustas 5 000 Eur suma.

 

Jei moksleivis pateks į eismo įvykį, jo tėvai ar globėjai apie tai turėtų pranešti „Lietuvos draudimui“ – užpildyti specialią formą svetainės www.ld.lt skiltyje „Praneškite apie įvykį“ arba per savitarnos svetainę www.savasld.lt.

 

Be to, iki rugpjūčio 31 dienos prie Kauno rajono savivaldybės ugdymo įstaigų esančios pėsčiųjų perėjos bus perdažytos ir paženklintos „Apsaugok mane“ akcijos ženklu. Pakaunėje viso bus paženklinta 50 perėjų.

 

Kauno rajono savivaldybė ragina vairuotojus būti atidžiais kelyje ir skirti ypatingą dėmesį jauniausiems eismo dalyviams, po vasaros atostogų grįžtantiems į miestų gatves.