www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

5b537ddac027c73dff52e10cc51eb896

 

Kiekvienais  metais švenčiame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.  Dvidešimt  septyneri  metai – trumpas istorinis laikas antrąjį tūkstantmetį skaičiuojančiai valstybei. Dar esame per arti tų įvykių, pernelyg gyvai ir jautriai juos prisimename, kad galėtume visapusiškai įvertinti 1990-ųjų Kovo 11-osios stebuklą. Lai tai padarys ateities kartos, o mes jau šiandien  neabejojame:  tai – viena iškiliausių Lietuvos istorijos datų, vienas svarbiausių įvykių mūsų valstybės, mūsų  tautos gyvenime. Ir, žinoma, didžiulė Dievo ir likimo dovana kiekvienam iš mūsų.  Istorinė atmintis ir laisvės dvasia, perduodamos iš kartos į kartą, buvo galingiausia jėga, teikusi tvirtybės lemiamų sprendimų akivaizdoje. Ta iš praeities atplaukianti stiprybė, matyt, ir lėmė, kad Lietuva buvo pirmoji, paskelbusi nepriklausomybę nuo galingos imperijos. Šiandien Kovo 11-oji yra tikrovė, yra mūsų kasdienybės, mūsų džiaugsmų ir vilčių dalis.

Kviečiame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventę švęsti drauge, kartu prisiminti neeilinę Lietuvos valstybės istorijos dieną.

 Kovo 11 d. susitikime: 10 val. Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje, 10.45 val. seniūnijos ir pašto prieigose dalyvaudami akcijoje „Lai skleidžiasi trispalviai skėčiai!“, kurioje darysime iš išskleistų trispalvių skėčių Lietuvos teritorijos kompoziciją, o 11.20 val. Garliavos meno mokykloje, šventiniame koncerte.

 

Straipsnio autorius

Saulius Juozapas Černevičius