www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Klaida
  • JFolder: :files: Kelias nėra aplankas. Kelias: /home/garliavalt/domains/garliava.lt/public_html/images/2016/cecilija
Pranešimas
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/cecilija

15138339 407784609611606 7171911704600718782 o

 

2016 metų lapkričio 20 dieną katalikiškas pasaulis baigė liturginius metus švęsdamas Kristaus Karaliaus šventę. Tą pačią diena paminėta ir šv. Cecilija – bažnytinės muzikos, vargonininkų, instrumentų gamintojų, dainininkų, muzikantų, poetų globėja. Šventoji Cecilija gimė III a. pradžioje, Romoje. Ji kilusi iš žymios romiečių Cecilijų giminės, buvo ne tik krikščionė – savo viduje buvo taip giliai tikinti, kad net susižadėjo su Kristumi. Kitoks gyvenimas: keliantis iššūkių, bet liekantis pavyzdžiu kitiems. Trumpai apie šios Šventosios gyvenimo epizodus pasakojo Kauno Šv. Mato gimnazijos direktorius, Garliavos Švč. Trejybės parapijos rezidentas kunigas Rytis Baltrušaitis.

Minėdami šv. Ceciliją, Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje koncertavo Garliavos sporto ir kultūros centro du muzikiniai kolektyvai: prieš šv. Mišias giedojo kantičkinių giesmių giedotojų grupė, vadovaujama N. Grivačiauskienės. Po pamaldų ir nuoširdaus parapijos klebono kun. G. Urbšto žodžių, koncertinę giesmių programą dovanojo suaugusiųjų mišrus choras ,,Melodija”. Garliavos bendruomenė gėrėjosi profesionaliai atliekamomis giesmėmis, kurias paruošė kartu su ilgamete choro vadove Ramune Navickiene. Po skambaus koncerto padėkos žodžius kolektyvų vadovėms, koncertmeisteriui M. Puidokui, debiutavusiai akomponiatorei G. Palskytei, visiems choristams ir vargonininkėms Neringai ir Simonai tarė Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius M. Novaiša, įteiktamas gėles ir simbolinį tortą.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro

režisierė ir renginių organizatorė Zita Butiškytė

 

{gallery}2016/cecilija{/gallery}