www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Klaida
  • JFolder: :files: Kelias nėra aplankas. Kelias: /home/garliavalt/domains/garliava.lt/public_html/images/2016/krs
Pranešimas
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/krs
   

geriausi gydytoja 2016 06 20 2

 

Garliavos PSPC Roko Šliūpo poliklinikos geriausio gydytojo rinkimuose pacientai daugiausiai balsų atidavė jaunai šeimos gydytojai Egidijai Grėbliauskienei. Balsuojant už bendruomenės slaugytoją, nepralenkiama buvo Jolanta Smolskienė.

Abi specialistės dirba viename kabinete ir sudaro darnią komandą. Stiklinę angelo statulėlę – daktaro Roko Šliūpo sūnaus Mindaugo šeimos įsteigtą pereinamąjį prizą „Už pasišventimą profesijai ir tarnystę žmogui“ – įteikė Šliūpų šeimos atstovė mokytoja Vida Šliūpienė, atvykusi su jauniausia šeimos atžala Elenute.

Buvusi Piliuonos ambulatorijos vedėja, o Garliavoje tik nuo gruodžio pilnu etatu dirbti pradėjusi šeimos gydytoja E. Grėbliauskienė džiaugėsi, kad per trumpą laiką pavyko pelnyti pacientų pagarbą ir meilę.

Nominaciją bendruomenės slaugytojai „Už atjautą ir taurią širdį, už gailestingosios seselės vardo įprasminimą“ įsteigė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno skyrius. Simbolinę akmens statulėlę su laikrodžiu įteikė skyriaus pirmininkas Jonas Vitkauskas. Šiemet pirmą kartą pagerbta itin atsakingos, bet dažnai pamirštamos profesijos atstovė. Nominacija bus teikiama kiekvienais metais.

„Malonu, kad balsavimo metu gražių žodžių iš pacientų sulaukė visos poliklinikos šeimos gydytojos ir sesutės. Tai rodo mūsų kolektyvo profesionalumą ir dėmesį žmonėms“, – kalbėjo Garliavos PSPC direktorė Nijolė Kliučienė.

Vadovės nuomonę patvirtina balsavimo lapeliuose pacientų įrašyti žodžiai: „Nuostabi gydytoja, labai rūpestinga, išklausanti“, „Pasišventusi gydytoja, maloni, atidi, kompetentinga, tikra gydytoja iš pašaukimo“, „Turi jautrią širdį“, „Darbšti, paslaugi – 100 balų“.

Pacientai, užpildydami lapelius, balsavo už, jų manymu, geriausią poliklinikos gydytoją ir bendruomenės slaugytoją.

Garliava turtinga mokslo, kultūros, sporto srityse pasižymėjusiomis asmenybėmis. Roko Šliūpo sūnus Mindaugas buvo krepšininkas, 1939 m. kartu su Lietuvos krepšinio komanda laimėjęs Europos čempiono medalį. Garliavoje gyveno ir Ona Čebelytė Jankauskienė (1894-1972) – gailestingoji seselė, kuri bene vienintelė Lietuvoje už pasiaukojimą slaugant karius per Pirmąjį pasaulinį karą Rusijos carienės Aleksandros apdovanota sidabriniu antpirščiu su brangakmeniais.

Visuomenės veikėjas, valstybei ir Garliavos bendruomenei nusipelnęs gydytojas Rokas Šliūpas (1865-1959) buvo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijos steigėjas. Jis tapo pirmuoju Garliavos ambulatorijos vedėju, daug prisidėjo atnaujinant ir statant ligonines.

 

{gallery}2016/krs{/gallery}