www.garliava.lt

VšĮ Lietuvos energetikos agentūra (LEA) paskelbė smulkiam verslui, ūkininkams ir atsinaujinančių išteklių energetikos bendrijoms (AIEB ir PEB) kvietimą teikti paraiškas individualiems kaupimo įrenginiams įsirengti.

 

Paraiškas investicinei paramai gauti gali teikti iki 2023 m. gruodžio 6 d. ne trumpiau nei vienerius metus veiklą vykdančios labai mažos ir mažos įmonės bei tokių įmonių statusą atitinkantys ūkininkai, piliečių energetikos bendrijos, taip pat atsinaujinančių išteklių energijos bendrijos, kurių dalininkais nėra vidutinės įmonės arba savivaldybių valdomos įmonės.

 

Paraiškas galima teikti užpildant elektronines formas.

 

Pagal paskelbto kvietimo sąlygas, dotacijos bus teikiamos iki 500 kWh talpos ličio geležies fosfato ar ličio jonų elektros energijos kaupimo įrenginio įsigijimui ir įsirengimui.

 

Nereikalaujama, kad elektrinė, prie kurios prijungtas kaupimo įrenginys, būtų įrengta, naudojantis valstybės teikiama parama. Finansuojami tik gamintojų projektai.

 

2023 m. spalio 26 d. organizuojami nuotoliniai mokymai pareiškėjams, kviečiame registruotis ir pateikti rūpimus klausimus dėl kvietimo sąlygų iki 2023 m. spalio 23 d., užpildant Registracijos formą

 


Turint klausimų, galite kreiptis el. paštu kaupikliai@ena.lt arba tel. 8 5 230 3312 (darbo dienomis).

 

Jūsų patogumui parengėme ir Reklaminių paveikslėlių (angl. banerių), skirtų informuoti visuomenę ir tikslines auditorijas apie teikiamą investicinę paramą elektros energijos saugojimo pajėgumų sukūrimui, naudojimo gaires(pridedamos), kuriomis vadovaudamiesi lengvai galėsite pasirinkti reklaminius paveikslėlius pagal Jūsų tikslines auditorijas ir pasitalpinti juos savo interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose bei padaryti nukreipimą į Lietuvos energetikos agentūros interneto svetainėje paskelbtą kvietimą teikti paraiškas https://www.ena.lt/galiojantys-kv-kaupikliai-2023-10/.