www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

viesinimui vasara su knyga

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos bendruomenė kiekvieną vasarą tradiciškai kviečia dalyvauti skaitymą skatinančių renginių cikle. Šiais metais visoje Lietuvoje organizuojamos akcijos Vasara su knyga formatas išplėtė renginių spektrą bei sukūrė išskirtines vasaros pramogas ir Kauno rajono bibliotekose. Prie akcijos prisijungė ne tik Viešoji biblioteka, bet ir 30 jos padalinių. Lankytojai turėjo galimybę sudalyvauti jau 70-yje skaitymo švenčių!

 

Per pirmąją vasaros renginių ciklo dalį spėta perskaityti nemažai knygų. Organizuoti elektroninių, garsinių ir spausdintų knygų skaitymai ne tik bibliotekos erdvėse, bet ir gamtoje. Jaunieji bibliotekos skaitytojai jau spėjo susipažinti su Kake Make, Mamule Mū, Mažuoju princu ir kitais knygų herojais. Nepamiršta įamžinti skaitymo akimirkas ir sudalyvauti konkurse #vasarasuknyga. Bibliotekose taip pat netrūko diskusijų ir pokalbių apie perskaitytas knygas, jų siužetines linijas, veikėjus ir temų aktualumą šiomis dienomis.

 

Šventinei skaitymo aplinkai kurti organizuotos dirbtuvės, kurių metu buvo gaminami knygų skirtukai, lankstinukai, rašomi laiškai bibliotekai, kuriamos bibliotekos vėliavos. Išbandytas piešimas muilo burbulais, taip pat ne kartą mokytasi tapybos ant vandens technikų, suteikiančių galimybę piešti ir kurti kiekvienam norinčiajam. Viešosios bibliotekos Vaikų centre susitikę su dailininke Sigute Ach vaikai patys kūrė ir gamino knygą!

 

Aktyviems bibliotekos lankytojams pramogų taip pat netrūko. Jų laukė ne tik viktorinos, aukštųjų mokyklų dėstytojų vedami robotų valdymo užsiėmimai, stalo žaidimai (vaikinų ypač pamėgtas stalo futbolas), bet ir aktyviai laisvalaikį leisti skatinantys judesio atpažinimo technologijų žaidimai XBOX (su priedu Kinect)!


Vasara, atostogos ir renginiai Kauno rajono bibliotekose nesibaigia. Kviečiame jus ir toliau leisti vasarą su knyga bei dalyvauti bibliotekos organizuojamuose renginiuose!