www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

sveika sirdis laimingas gyvenimas

sveika sirdis laimingas gyvenimas

 

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras vykdo nemokamą Sveikatos stiprinimo programą „Sveika širdis – laimingas gyvenimas“, skirtą širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto ligų profilaktikai. Programa skirta asmenims, kuriems nustatyta širdies ir kraujagyslių ligų arba cukrinio diabeto rizika. Taip pat į programą priimami ir savanoriškai besikreipiantys asmenys.

 

Užsiėmimai vyks nuotoliniu būdu, bus organizuojami 7 teoriniai-praktiniai užsiėmimai, kuriuos ves gydytoja, dietologė, kineziterapeutė bei psichologė. Programoje gali dalyvauti visi asmenys nuo 18 m.

 

Pirmasis užsiėmimas vyks su šeimos gydytoja, kurio metu bus aptartos sveikos gyvensenos ir jos reikšmės lėtinių neinfekcinių ligų prevencijai temos. Taip pat – širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizikos veiksniai, jų įtaka sveikatai, galimos komplikacijos bei svarbiausi sveikatos rodikliai. Bus galima konsultuotis dominančiomis temomis bei pasitarti dėl asmeninių sveikatos problemų.

 

Užsiėmimų su dietologe metu bus aptarta mitybos reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto atsiradimui bei prevencijai, sveikos mitybos principai, sveikatai palankaus maisto pasirinkimas, antsvorio ir nutukimo prevencija bei mažinimas. Praktinio užsiėmimo dalyviai bus mokomi kaip tinkamai pasirinkti produktus bei planuoti savo mitybą. Dalyviai po kiekvienos paskaitos gaus namų užduotis, kurias aptars sekančiuose susitikimuose.

 

Taip pat dalyvių laukia užsiėmimai su kineziterapeute. Teorinio užsiėmimo metu bus aptarta fizinio aktyvumo reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto prevencijai, pristatytos PSO fizinio aktyvumo rekomendacijos, tinkamo fizinio aktyvumo ir krūvio pasirinkimas. Praktinio užsiėmimo metu dalyviai bus mokomi mankštos pratimų, kuriuos galėtų nesunkiai atlikti savarankiškai namuose.

 

Užsiėmimo su psichologe metu dalyviai sužinos apie streso reikšmę širdies ir kraujagyslių ir cukrinio diabeto atsiradimui, darbo ir poilsio režimo svarbą. Užsiėmimas padės dalyviams suvokti streso prigimtį, teigiamo bei neigiamo poveikio aspektus, streso ryšį su gyvensena, vertybėmis, nuostatomis taip pat praktinių pratimų metu išmokti naudoti dėmesingo įsisąmoninimo, dar žinomo „mindfulness“ terminu, streso valdymo technikos elementus.

 

Siekiant maksimalaus mokymų efektyvumo, dalyviui sutinkant, bus prašoma išsimatuoti ir kuruojančiam asmeniui pateikti svarbiausius savo kūno rodiklius: kūno masės indeksą (arba ūgį ir svorį), liemens apimtis ir arterinį kraujo spaudimą.

 

Registracija tel. +37067155409, I-IV 8.00-17.00, V 8.00-15.45.

 

 

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro informacija