www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

vakcina 10

vakcina 10

 

Vakcinavimą Kauno rajone atliekančios įstaigos jau pradėjo senjorų skiepijimą – pirmiausia vakcinos sulauks 80 metų ir vyresni asmenys.

Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė pasakojo, kad skiepijimo procesas Kauno rajone vyksta sklandžiai ir toliau skiepijami asmenys, pagal prioritetines grupes.

„Šią savaitę bus baigta revakcinacija. Antrojo skiepo sulauks socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas asmens namuose teikiantys darbuotojai, sveikatos priežiūros įstaigų bei vaistinių darbuotojai. Panaudosime 300 „Pfizer“ vakcinos dozių“, – sakė gydytoja.

M.Labašauskaitė patvirtino, kad šią savaitę planuojama pabaigti skiepyti švietimo įstaigų darbuotojus, kurie turi tiesioginį kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas bei savivaldybių administracijų paskirti asmenys, kurie užtikrina vaikų nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą įstaigose.

Senjorų skiepijimui šią savaitę Kauno rajonas gavo 354„Pfizer“ vakcinos dozes ir 200 dozių „AstraZeneca“ vakcinos.

Primename, kad su pakaunės gyventojais, kuriems 65 metai ir vyresni, dėl skiepų susisiekia Kauno rajono sveikatos priežiūros įstaigos, kuriose jie yra prisiregistravę. Jei su jumis ar jūsų artimaisiais sveikatos priežiūros įstaiga dar nėra susisiekusi ir pakvietusi registruotis skiepytis, prašome kreiptis į savo šeimos gydytoją ar įstaigos registratūrą ir informuoti dėl noro registruotis skiepui.