www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

rankos

rankos

 

Kauno rajono savivaldybės administracija, kartu su projekto „Kauno rajono bendruomeniniai šeimos namai“ partneriu Kauno krašto neįgaliųjų sąjunga, nuo 2019 m. spalio mėn. teikia nemokamą asmeninio asistento paslaugą pakaunės gyventojams. Šiuo metu ji teikiama 21 asmeniui. Per visą laikotarpį asmeninio asistento paslauga pasinaudojo 23 žmonės.

 

Asmeninio asistento paslaugos tikslas – atsižvelgiant į individualius asmens poreikius, suteikti jam individualią pagalbą namuose ir viešojoje aplinkoje (palydint ir komunikuojant), kuri padėtų jam gyventi bendruomenėje ir integruotis į ją, neleistų izoliuoti jo nuo bendruomenės ir skatintų jo savarankiškumą, būtiną kasdieniame gyvenime.

 

Teisę į asmeninio asistento paslaugą turi asmenys nuo 16 metų, kuriems Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka nustatytas neįgalumo lygis arba darbingumo lygis, kuris visiškai arba vidutiniškai apriboja jų veiklą, dalyvumą (orientuotis, judėti, dirbti bei savarankiškai tvarkyti asmeninį ir socialinį gyvenimą), ir kuriems reikalinga kitų asmenų pagalba.

 

Paslaugos trukmė – paslauga paslaugos gavėjui bus teikiama iki 4 valandų per dieną, 7 dienas per savaitę, atsižvelgiant į paslaugos gavėjo poreikį. Projektas bus vykdomas iki 2021 m. birželio mėn. arba iki projekto veiklų įgyvendinimo.

 

Asmeninis asistentas neatlieka už asmenį buities ir namų ruošos darbų, nevykdo slaugytojo ar slaugytojo padėjėjo funkcijų.

 

Prašymus dėl asmeninio asistento paslaugos galima teikti savo gyvenamosios vietos seniūnijoje arba Kauno rajono savivaldybės Gyventojų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriuje, Savanorių pr. 371, Kaunas.

 

Daugiau informacijos mob. tel. Nr. 8 614 05688 arba el. paštu agne.ceinoriute@krs.lt

Visos paslaugos teikiamos nemokamai, jos finansuojamos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis pagal įgyvendinimo priemonę Nr. 08.4.1.-ESFA-V-416 „Kompleksinės paslaugos šeimai“

 

kuriame lietuvos ateitį

kuriame lietuvos ateitį