www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

vakcina 2

vakcina 2

 

Kauno rajonas rytoj pradeda paskiepytų žmonių revakcinaciją ir jau ruošiasi švietimo įstaigų darbuotojų skiepijimui, kurį planuojama pradėti kitą savaitę.

Pirmadienį Lietuvą pasiekė septintoji farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo COVID-19 siunta, joje – 22 tūkst. 230 dozių. Kauno rajonui bus skirta 600 skiepų dozių, kad būtų sėkmingai atlikta revakcinacija.

Antrojo skiepo sulauks socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas asmens namuose teikiantys darbuotojai, taip pat darbuotojai, dirbantys karščiavimo klinikoje ir mobiliuose punktuose, bei pacientai, kuriems teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos, bei palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiantys darbuotojai, dalis odontologų.

Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė papasakojo, kad šiuo metu vyksta intensyvus pasiruošimas kitam skiepijimo etapui – švietimo įstaigų darbuotojų vakcinacijai.

Kitą savaitę bus skiepijami ugdymo įstaigų darbuotojai, turintys tiesioginį kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas bei savivaldybių administracijų paskirti asmenys, kurie užtikrina vaikų nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą įstaigose.

„Šią savaitę antikūnų testais bus patikrinta beveik 1,5 tūkst. švietimo įstaigų darbuotojų. Testus atliks 3 savivaldybės ir 4 privačios klinikos, kurių mobilios brigados vyks į mokyklas, darželius. Tada žinosime tikslius skaičius, kiek asmenų reikės paskiepyti, o kurie jau sirgo koronaviruso infekcija“, – aiškino savivaldybės gydytoja.

Jos teigimu, visame procese savivaldybei ir vakcinaciją atliekančioms dviem sveikatos priežiūros įstaigoms itin padeda Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. „Įstaigos specialistai surinko duomenis iš ugdymo įstaigų, juos suregistravo testavimui, vėliau padės sklandžiai ir operatyviai organizuoti ir vakcinacijos procesą“, – sakė M. Labašauskaitė.