www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

138945092 721016191888883 6893426731221058779 n

138945092 721016191888883 6893426731221058779 n

 

Šiandien Kauno rajoną pasiekė dar viena skiepų nuo COVID-19 dozė, todėl šią savaitę bus tęsiamas vakcinacijos procesas.

„Kauno rajonui skirta 300 vakcinų, po 150 Kauno rajono savivaldybėje vakcinaciją organizuojančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms (VšĮ Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centrui ir UAB „Pilėnų klinika“)“, – sakė Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

 

UAB „Pilėnų klinika“ yra vienintelė privati klinika Lietuvoje, kuri dalyvauja vakcinacijos procese. „Mes džiaugiamės, jog Kauno rajone veikiančios viešosios ir privačios sveikatos priežiūros įstaigos bendradarbiauja tokiu sudėtingu laikotarpiu, dirba petys į petį, kad padėtų sergantiems, kad greičiau galėtume įveikti pandemiją“, – pabrėžė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

 

Anot savivaldybės gydytojos M. Labašauskaitės, LR Sveikatos apsaugos ministrui įsakymu papildžius prioritetinių grupių sąrašus, šią savaitę bus skiepijami savivaldybės paskirti vairuotojai, pervežantys asmenis, sergančius arba įtariamus, kad serga COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, studentai, dalyvaujantys teikiant asmens sveikatos priežiūros paslaugas, odontologai, dantų technikai. Taip pat Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojai, tiesiogiai dirbantys ir (arba) besilankantys šeimose, neįgaliųjų asmeniniai asistentai, gestų kalbos vertėjai ir asmenys, socialinių paslaugų įstaigose vykdantys savanorišką veiklą ne trumpiau kaip 16 val. per ne daugiau kaip 14 dienų iš eilės, budintys globotojai.

 

„Atsiradus naujoms prioritetinėms grupėms, 65 metų ir vyresnių pakaunės gyventojų skiepijimas nusikelia ir bus vykdomas vėliau. Pirmiau bus skiepijami kariai, žvalgybos pareigūnai, sportininkai–kandidatai į Lietuvos Respublikos rinktines, atstovausiančias Lietuvai 2021 m. Tokijo olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, jų treneriai ir kitas privalomas olimpinių ir paralimpinių žaidynių personalas“, – akcentavo M. Labašauskaitė. Taip pat dar nepradėti skiepyti ir vaistinių darbuotojai.

 

Primename, kad Kauno rajone sausio viduryje buvo paskiepyti socialinės globos įstaigų gyventojai ir darbuotojai, socialines paslaugas asmens namuose teikiantys darbuotojai, taip pat darbuotojai, dirbantys karščiavimo klinikoje ir mobiliuose punktuose, bei pacientai, kuriems teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos, bei palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiantys darbuotojai, taip pat beveik pusšimtis Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) brigadų darbuotojų. Kitą savaitę planuojama šiuos asmenis skiepyti antrąja vakcinos doze.