www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

gripas

gripas

 

Prasidėjusi kalendorinė žiema ir atšalę orai sergamumui gripu Kauno rajone įtakos neturėjo. Pakaunėje gripu serga vos 3 gyventojai, o ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis – 196. Bendras sergamumo rodiklis yra 20,5. Kauno apskrityje šis rodiklis yra gerokai didesnis – 45,7.

 

„Džiugu,  kad per mėnesį sergamumo rodikliai ne tik, kad neaugo, o mažėjo. Tokią statistiką lemia paskelbtas visuotinas karantinas, nes žmonės daugiau laiko leidžia namuose. Taip pat įtakos turi ir skiepai, nes žmonės šįmet noriai tą daro. Vien savivaldybės lėšomis buvo paskiepyta 1,5 tūkst. norinčiųjų“, – teigė Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

Savivaldybės gydytoja priminė, kad žmonės, kurie dar nepasiskiepijo nuo gripo, gali kreiptis į gydymo įstaigą. Pakaunės poliklinikos turi dar vakcinų, įsigytų už valstybės lėšas. Sezonine gripo vakcina pasiskiepyti rekomenduojama rudens-žiemos mėnesiais. Reikia maždaug dviejų savaičių, kad žmogaus organizme susidarytų antikūnai kovai su gripo virusu. 

Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmokama gripo vakcina gali pasiskiepyti asmenys, priklausantys šioms rizikos grupėms: 65 m. ir vyresni asmenys; nėščiosios; asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais (taip pat ir vaikai); sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, odontologai.

Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.