www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

karščiavimo klinika 1

karščiavimo klinika 1

 

Kauno rajono karščiavimo klinikai Garliavoje atnaujinus veiklą, į ją patekti nori visi sergantieji, tačiau primename, kad yra aiški tvarka, kurie pacientai gali kreiptis ir kaip tą padaryti.

 

Karščiavimo klinikoje priimami pacientai, turintys šeimos gydytojo siuntimą ir jaučiantys viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomus – kai kūno temperatūra siekia 37,3 ˚C ir daugiau (iki karščiavimą mažinančių vaistinių preparatų vartojimo), pasireiškia bent vienas iš šių simptomų: šaltkrėtis, kosulys, gerklės skausmas, pasunkėjęs kvėpavimas.

Kauno rajono savivaldybė primena, kad pacientai, kuriems jau diagnozuotas COVID-19 virusas, klinikoje neregistruojami.

 

Simptomus jaučiantis asmuo pirmiausia turi kreiptis į šeimos gydytoją, kuris įvertins ligos anamnezę, paciento būklę ir, esant indikacijoms, nukreips į karščiavimo kliniką. Medikas užpildys elektroninį siuntimą ir užregistruos asmenį priėmimui. Karščiavimo klinika registruoja ir priima pacientus I-V 14.00 – 18.00.

 

Šeimos gydytojas taip pat informuos pacientą, kada turi nuvykti į kliniką, perspės, kad dėvėtų medicininę kaukę, turėtų asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pasą arba tapatybės kortelę). Į Karščiavimo kliniką vykstančių pacientų prašome nevartoti temperatūrą mažinančių medikamentų.

 

Primename, kad atvykus prie karščiavimo klinikos negalima iškart eiti į jos patalpas. Pirmiausia reikia paskambinti klinikos koordinatorei telefono numeriu +37069804140 ir pranešti apie savo atvykimą. Ji užduos kelis klausimus, į kuriuos būtina atsakyti, tada pakvies užeiti į vidų medikų apžiūrai.

 

Svarbu į kliniką atvykti paskirtu laiku savo transportu arba pėsčiomis. Jeigu tokios galimybės nėra, pacientui reikia kreiptis į Kauno rajono savivaldybę telefonu +37067916813, iškart po to, kai paskiriamas priėmimo klinikoje laikas. Šiam asmeniui bus skirtas automobilis.