www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

veliniu zvake

veliniu zvake

 

Šį savaitgalį bus minima mirusiųjų atminimo diena – tūkstančiai žmonių vyks į kapus lankyti artimųjų kapų, uždegti jiems žvakutes. Pasaulis gyvena pandemijos režimu, todėl kviečiame Vėlines šįmet paminėti atsakingai ir saugiai.

 

„Kai kuriose Lietuvos savivaldybėse yra paskelbtas lokalus karantinas, tačiau gyventojams nedraudžiama per Vėlines vykti aplankyti artimųjų kapų laikantis saugumo reikalavimų. Pagerbkite savo artimuosius, bet venkite kitų susitikimų, nevykite pas gimines ir draugus, neorganizuokite bendrų pasisėdėjimu su giminaičiais“, – į gyventojus kreipėsi Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

 

Gydytoja priminė, kad jeigu Kauno rajono gyventojai per Vėlines vyks į tas savivaldybes, kurios yra patekusios į raudonąją grupę, viešose vietose privalės dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis 2 metrų atstumo, nesibūriuoti.

 

„Jei vyksite į savivaldybę, kur nėra dar paskelbtas lokalus karantinas, tikrai nebus per daug, jei ir ten dėvėsite kaukes ir saugositės“, – sakė M. Labašauskaitė.

 

Būkime sąmoningi, pasistenkime, kad šis savaitgalis praeitų saugiai ir kaip įmanoma greičiau būtų galima grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo.