www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

 

img1027290

img1027290

 

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba pritarė, kad būtų pasirašyta partnerystės sutartis su VšĮ Garliavos futbolo klubu ir Garliavos Adomo Mitkaus pagrindine mokykla. Šis bendradarbiavimas padės aktyvinti vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų sportinę futbolo veiklą, įtraukiant kuo daugiau vietos bendruomenės narių ir Kauno rajono gyventojų. Taip pat bus sukurta tinkama infrastruktūra futbolo veiklai.

 

 

Šią partnerystę paskatino VšĮ Garliavos futbolo klubas, kuris pernai pateikęs projekto „Fizinio aktyvumo plėtra Kauno rajono savivaldybėje“ paraišką Sporto rėmimo fondui, gavo finansavimą infrastruktūros gerinimui futbolo stadione.

 

Už projektines lėšas Garliavos Adomo Mitkaus stadione buvo nupirkti ir pastatyti 7 moduliniai konteineriai, kurie bus naudojami administracinėms ir sandėliavimo reikmėms (persirengimo kabinos, sanitariniai mazgai, sporto inventoriaus saugojimo patalpos, teisėjų kabinos ir t.t.). Siekiant sukurti bendrą infrastruktūrą, leidžiančią tinkamai organizuoti ir vykdyti sportinę futbolo veiklą, truko 2 konteinerių, todėl juos nupirko ir pastatė Garliavos Adomo Mitkaus pagrindine mokykla.

 

Kauno rajono savivaldybės lėšomis šiuo metu jau baigiama futbolo stadiono rekonstrukcija, prie kurios prisideda ir Lietuvos futbolo federacija, nupirkdama stadionui aukščiausios kategorijos dirbtinės aikštės dangą. Po atliktų darbų aplink stadioną atsiras modernūs bėgimo takai, pėsčiųjų takai, pritaikyti žmonėms su negalia, už futbolo vartų bus įrengtos 6 metrų kamuolių gaudyklės, žiūrovams pastatytos lengvų konstrukcijų tribūnos su 500 vietų bei 42 vietų dengta tribūna teisėjams ir abiejų komandų atsarginiams žaidėjams. Darbų vertė – šiek tiek daugiau nei 1 mln. Eur.