www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

plakatas

plakatas

 

Kauno rajone vyksta Europos kultūros paveldo dienos „Kultūros paveldas ir edukacija“. Į įspūdžių ir istorinių įdomybių kupinas pamokas apie kultūros paveldą Kauno rajono moksleivius veda visiems gerai pažįstamas aktorius Ramūnas Šimukauskas su moksleive Vika Zieniūte.

 

Pirmadienį virtualios istorijos pamokos Lietuvos partizanai metu moksleiviai išgirs pasakojimą apie šiuolaikinio jauno žmogaus santykį su istorija partizaninio pasipriešinimo tematika. Operos solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, roko muzikos grupės „Thundertale“ vokalistai Jonas Chockevičius ir Paulius Petrauskas, roko operos „Priesaika“ režisierius Nerijus Petrokas papasakos apie partizaninės roko operos gimimą, iššūkius ir išgyvenimus.

 

Antradienį antrojoje pamokos Lietuvos partizanai dalyje karo istorijos rekonstruktorius, dr. Ramūnas Skvereckas ir Lietuvos kariuomenės karininkė vyr. ltn. Elmyra Baljanaitė-Stanevičienė supažindins su Lietuvos partizano atributika, ginkluote, apranga, kovos strategija. Karininkė papasakos apie moterų ryšininkių vaidmenį partizaninio pasipriešinimo kovose.

 

Trečiadienį – virtuali gamtos mokslų ir istorijos pamoka apie gamtininko, biologo prof. Tado Ivanausko sodybą Obelynėje.

 

Pamokos metu Ramūnas Šimukauskas su moksleive Vika viešės Obelynėje, kur Kauno rajono muziejaus muziejininkas Simonas Stašaitis įdomiai ir šmaikščiai papasakos apie šią ypatingą vietą. Pamokos pabaigoje Vika pamokys iškepti firminį Obelynės obuolių pyragą.

 

Ketvirtadienį vyks virtuali istorijos pamoka „Kelionė į praeitį. Raudondvaris“. R. Šimukauskas su Vika lankysis Raudondvaryje, kur juos pasitiks viešnia iš praeities – grafienė Rozalija Tiškevičienė. Ji papasakos daug įdomybių, susijusių su grafų gyvenimu, pramogomis, vaikų auklėjimu ir kt.

 

Penktadienį paskutinėje pamokoje „Laivu per Nemuną“ istorijos mokslų doktorantas, istorikas Gediminas Kasparavičius kartu su moksleive Vika leisis į įdomybių kupiną kelionę Nemunu. Papasakos apie laivus, kadaise plaukusius iš Kauno į Zapyškį, Kulautuvą, Kačerginę bei Vilkiją.

 

Visas pamokas galima žiūrėti Kauno rajono savivaldybės „YouTube“ kanale ir „Facebook“ paskyroje Kultūros paveldas Kauno rajone.