www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

PROflame by IRP komanda

PROflame by IRP komanda

 

Liepos 23 d., 19 val., aikštelėje prie Ringaudų pradinės mokyklos įvyks renginys, kuriame bus galima pabendrauti su automobilių sporto meistrais, komandos „PROflame by IRP“ nariais ringaudiškiais Dariumi Ardavičiumi ir Luku Laukaičiu, taip pat iš arti apžiūrėti išskirtinį čempionų automobilį BMW M2.

 

 

Šis automobilis neseniai debiutavo Palangoje, „Aurum 1006 km“ lenktynėse, ir SP4 klasėje užėmė pirmą vietą. Lenktynininkai - Kauno rajono gyventojai Darius Ardavičius, Lukas Laukaitis bei panevėžietis Kristijonas Pelanis per 8 valandas 43 minutes įveikė 337 ratus ir automobilį atvairavo į devintąją bendros įskaitos vietą.

BMW M2 aštuonių cilindrų, 3999 kubinių cm darbo tūrio, 450 arklio galių variklis,  „Samson Motorsport“ sekvencinė  šešių pavarų greičių dėžė, su varikliu sujungta keramine dvidiske sankaba, kelio nelygumus sugeriantys sportiniai „Way“ tipo amortizatoriai, „AP Racing Endurance“ stabdžiai, važiuoklė ir kiti mechanizmai perdaryti arba suprojektuoti Kauno rajone, Garliavoje įsikūrusioje „Individual Racing Parts“ įmonėje.

Komanda ilgų nuotolių lenktynėse dalyvauja nuo 2015 metų. Iš pradžių startavo su dyzeliniu „BMW 330d“, šiuo automobiliu yra pasiekę daug pergalių, tapo 2017 ir 2018 metų Baltijos šalių, taip pat „Aurum 1006 km“ automobilių lenktynių čempionais.

Lenktynininkus su pergale sveikins Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, o jaukiai praleisti ketvirtadienio vakarą vilios ir lauke ant grotelių kepami kepsniai.

Komandos nariai papasakos apie nematomą varžybų pusę, bus galima stebėti, kaip greitai vietomis pasikeičia vairuotojai, akimirksniu pakeičiami automobilio ratai.

Lenktynininkai į renginį kviečia vietos bendruomenę, sporto žurnalistus, visus, kuriuos domina automobiliai.

„Viskas prasidėjo seniai, kai nuosavais automobiliais lenktyniaudavome Kačerginės „Nemuno žiede“, vėliau šis pomėgis tapo mūsų gyvenimo būdu. Dabar norime savo džiaugsmais pasidalinti su bendruomene“, - kalbėjo L. Laukaitis.

***

Daugiau informacijos: Lukas Lukaitis, tel. Nr. 8 631 85531