www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

ūkininkų turgelio atidarymas 35

ūkininkų turgelio atidarymas 35

Prie Kauno rajono savivaldybės veikiančiame ūkininkų turgelyje šeštadienio rytais  – šurmulys. Nemažai žmonių čia atvyksta dėl šviežios ūkininkų produkcijos, tačiau ne ką svaresnė priežastis – artimesnis santykis su parduodama preke ar pardavėju. Plataus asortimento prekybos centrų ir parduotuvių laikais, ūkininkų turgelis yra ta vieta, kurioje galima ramiai vaikščioti tarp lauko prekystalių, apžiūrinėjant ant jų išdėliotas prekes, pabendraujant su pačiu pardavėju.

 

 

Tik Lietuvos ūkininkų produkcija

Automobilių aikštelėje tarp Kalniečių poliklinikos ir Kauno rajono savivaldybės šiemet pradėjęs veikti Kauno rajono ūkininkų turgelis talpina Lietuvos ūkių atstovus. „Žmonės į turgelį užsuka dėl geresnių produktų, nes čia prekiauti suvažiuoja žemdirbiai ne tik iš viso Kauno rajono, bet ir kitų Lietuvos kampelių. Ūkininkai patys ir augina parduodamus produktus, kurie ant prekystalio atkeliauja tiesiai iš ūkių“, – sako Daiva Šinkevičienė, turgelio koordinatorė.

Turgelyje galima rasti itin kokybiškų maisto produktų, kuriais prekiaujantys pardavėjai derina savo verslą su turgaus tradicijomis. Kiekvienas čia gali rasti šviežio pieno, duonos, įvairių sūrių, daržovių, vaisių, uogų, medaus, padažų.

 

Didelis prekių pasirinkimas

Daugelis nuolatinių turgaus pirkėjų turi savo pamėgtus pardavėjus, iš kurių kas kartą perka jau išbandytas prekes – kiekvienas jų žino, kur jam pasiūlys kokybiškiausius gaminius.
Norintys šviežių uogų renkasi „Karališka uoga“. Tai Daivos Šinkevičienės ir jos šeimos specializuotas 4 ha šilauogių ūkis, esantis Ringaudų seniūnijoje. Iš pakaunės atvyksta ir braškių, aviečių, vyšnių augintojai.

Įvairiausiomis daržovėmis prekiauja Kęstutis Jaugėlas iš Mūniškių, o štai Tomas iš Pajautiškių kaimo parduoda ne tik daržovėmis, bet pas jį galima nusipirkti ir levandų. UAB „Mėlynė“ iš Babtų siūlo įsigyti naudingų produktų žmogaus sveikatai – tai augaliniai baltymų kokteiliai, džemai, uogienės, džiovinti vaisiai, liofilizuoti skanėstai ir uogos.

Bitininkai iš Ringaudų atveža savo medaus. Mėgstantys natūralią lietuvišką duoną jos gali įsigyti pas Audronę iš Radviliškio. Ieškantys autentikos – nepraeina pro „Pažėrų sūrinę“. Tie kam patinka gurmaniško maisto skoniai renkasi Irenos Kubiliūtės Vedeikienės „Mokslo kavinės“ produktus, kurie tinka ieškantiems sveikesnio maisto, nišinių, išskirtinių produktų. Saldumynų mėgėjai taip pat randa kuo save palepinti. Savo gaminiais prekiauja „Jolitos šimtalapiai“. Turgelyje galima įsigyti ir Ramunės Petrauskienės aukso medaliais įvertintų šakočių bei juodos duonos su įvairiais priedais.

Alvydas Dzingulevičius su sūnumi Vytautu, kurie prekiauja ėriena, aviena bei jos gaminiais, yra vieni iš tų šalies ūkininkų, kurie daug prisideda, kad aviena po truputį grįžtų ant lietuvių stalo. Avienoje yra nemažai baltymų, žmogui vertingų riebalų, mineralų, B grupės vitaminų, aminorūgščių, jos riebaluose labai mažai cholesterolio. Tai – svarbiausios šios mėsos gerosios savybės.

 

Kauno rajono savivaldybės indėlis

Turgus atskleidžia vietos žmonių papročius, tradicijas, gyvenimo būdą. Kauno rajono savivaldybė prisideda prie spalvingo, kvapnaus ir pilno emocijų Kauno rajono ūkininkų turgelio kūrimo. Savivaldybės indėlis į turgelio infrastruktūrą išties nemažas – pagamintos vienodos palapinės su gražiausiais šio krašto vaizdais ir atributika. Prekiaujantiems šiemet yra taikomas nulinis tarifas, jie nemoka už prekybos vietą. Išlaidas padengia Savivaldybė iš savo turimų programų.