www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

valgykla

valgykla

 

Kauno rajono mokinių  tėvai, pageidaujantys, kad jų vaikai gautų nemokamus pietus mokykloje nuo rugsėjo 1 d., jau gali kreiptis į gyvenamosios vietos seniūniją ir pateikti prašymą.

 

Svarbi naujiena! Nuo rugsėjo 1 d. nemokami pietūs bus skiriami ne tik mažas pajamas gaunančių šeimų vaikams, bet ir visiems priešmokyklinukams ir pirmokams visose ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklose, nevertinant šeimos pajamų – visoje Lietuvoje pradedamas visuotinis priešmokyklinukų ir pirmokų nemokamas maitinimas.

 

Kauno rajono mokyklose rugsėjo 1 d. planuojama sulaukti 822 priešmokyklinukų ir 947 pirmokų, ir visi jie turės teisę nemokamai pietauti savo mokyklos valgykloje! Nors priešmokyklinukų ir pirmokų šeimos pajamos ir nebus vertinamos, tėvai, pageidaujantys, kad jų vaikai gautų nemokamus pietus, taip pat privalo kreiptis į gyvenamosios vietos seniūniją ir pateikti prašymą. Prašymus galima teikti ir elektroninėmis priemonėmis. Seniūnijoje, priėmus sprendimą skirti nemokamus pietus, mokinys bus įtraukiamas į SPIS sistemos duomenų bazę. Prašymus seniūnijoms jau galima teikti nuo liepos 1 dienos.

 

Praėjusiais mokslo metais nemokamus pietus Kauno rajono mokyklose iš viso gavo  1743 mokiniai; 14,6 proc. visų mokinių. Nuo rugsėjo 1 d. pradėjus visuotinį nemokamą maitinimą, prisidės dar apie 1250 mokinių (papildomai apie 450 priešmokyklinukų ir apie 800 pirmokų). Viso planuojama nemokamus pietus pateikti per 3000 mokinių. Šiuo metu mokyklose jau vyksta paruošiamieji nemokamo maitinimo organizavimo darbai: sudarinėjami būsimų priešmokyklinukų ir pirmokų sąrašai, vertinamos bei tobulinamos maisto gamybos sąlygos, sprendžiama, kaip reikės saugiai ir kokybiškai aptarnauti ženkliai padidėjusį maitinamų vaikų skaičių.

 

Kauno rajono mokykloms visuotinis nemokamas maitinimas nėra naujiena. Kauno rajono savivaldybė nuo 2020 m. sausio 1-osis aktyviai dalyvavobandomajame visuotinio nemokamo maitinimo projekte ir buvo lyderė šioje srityje. Nemokami pietūs nuo sausio 1 d. buvo skirti visiems priešmokyklinukams tose Kauno rajono mokyklose, kurių valgyklose yra įdiegtas savitarnos principas (švediškas stalas): iš viso 320  priešmokyklinukų 18 bendrojo ugdymo mokyklų. Tam buvo skirtos papildomos valstybės biudžeto tikslinės dotacijos lėšos.

 

 

Informaciją parengė vyr. specialistė Žydra Narbutienė