www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

v 1

v 1

 

Birželio 1-ąją, minint tarptautinę vaikų gynimo dieną, Kauno rajone, Mastaičiuose buvo atidaryti nauji terapiniai namai VšĮ „Augu kartu“, kurie skirti šeimoms ir jų vaikams, turintiems raidos sutrikimus, autistiškiems vaikams, vaikams, patiriantiems elgesio sunkumų, emocijų, nerimo, prieraišumo, mokymosi sutrikimų.

 

Tai pirmoji vieta Lietuvoje, kurioje bus teikiama visapusė pagalba šeimai pagal DIR terapijos modelį, kuris yra paremtas visapuse žmogaus raida, individualiu asmens profiliu ir orientuotas į santykį. DIR modelis taip pat yra darbinė sistema specialistams, tėvams, ugdytojams, kurie siekia įvertinti visapusius vaikų gebėjimus ir vystyti ugdymo ir/arba terapines programas, orientuotas į unikalius kiekvieno vaiko gebėjimus ir iššūkius.

 

Terapiniuose namuose pagalba bus teikiama visai šeimai, nes tėvai yra šalia vaiko visą laiką. Todėl tėvų įgalinimas, jų visapusis įtraukimas į visus vaiko pagalbos procesus yra labai svarbus.

 

VšĮ „Augu kartu“ iniciatorė yra specialioji pedagogė, DIR modelio terapijos pradininkė Lietuvoje Paulina Kuraitienė, kuri autizmo palytėtoms šeimoms padeda daugiau nei dešimtmetį. Jos teigimu, šis darbas su šeimomis, kurios augina raidos sutrikimų turinčius vaikus, ją auginą kaip žmogų kiekvieną dieną.

 

Įkurti terapinius namus buvo Paulinos ilgai puoselėta svajonė, gimusi iš ryšio, užsimezgusio dirbant su šeimomis ir jų vaikais. Be to, P. Kuraitienė savo idėjomis ir darbu prisidėjo kuriant Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyrių Dienos socialinės globos centro  veiklą ir komandą.

 

„Šalia mūsų yra tokių žmonių, kuriems mes esame reikalingi, bet ir jie mums reikalingi, gal netgi labiau, nes iš jų mokomės į gyvenimą žvelgti kitaip. Žiūriu į Pauliną ir suprantu, kad ne kiekvienam žmogui duota taip giliai, jautriai jausti ir šitaip atsakingai žiūrėti į pagalbą kitiems. Norisi palinkėti didžiausios sėkmės ir gražaus bendravimo bei bendradarbiavimo. Tariu nuoširdų ačiū už jūsų darbą“, – atidarymo iškilmėse dėkojo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

 

Kad terapinius namus lydėtų sėkmė ir saugotų Dievas, juos pašventino Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas ir Garliavos klebonas Gintaras Urbštas.