www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

atliekos

atliekos

 

Kauno rajono gyventojų, taip pat juridinių asmenų pašto dėžutes artimiausiu metu pasieks pirmieji vietinės rinkliavos mokėjimo pranešimai už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą pagal naują tvarką, kuri įsigaliojo balandžio mėn.

 

Rinkliavos administratorius UAB „Komunalinių paslaugų centras“ apskaičiuos ir pateiks kiekvienam gyventojui mokėjimo pranešimus, kuriuose bus nurodyta mokėtina suma už kalendorinius metus.

 

„Vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą mokama kas ketvirtį, iki einamojo ketvirčio paskutinio mėnesio paskutinės dienos. Taip pat vietinę rinkliavą galima sumokėti už visus metus iš karto“ – aiškino Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė.

 

Rajono savivaldybė primena, kad vietinės rinkliavos mokėtojai yra visi fiziniai ir juridiniai asmenys, valdantys nekilnojamąjį turtą, naudojantys jį ar juo disponuojantys (išskyrus žemės sklypus) savivaldybės teritorijoje.

 

Aplinkos skyriaus vedėja priminė, kad vietinė rinkliava susideda  iš dviejų dedamųjų – pastoviosios ir kintamosios:

  • pastoviąją dvinarės rinkliavos dedamąją moka visi savivaldybės nekilnojamojo turto objektų savininkai arba jų įgalioti asmenys;
  • kintamąją dvinarės rinkliavos dedamąją moka nekilnojamojo turto objektų savininkai arba jų įgalioti asmenys, kuriems teikiama komunalinių atliekų paėmimo ir tvarkymo paslauga.

 

Iš gyventojų surinkta vietinė rinkliava bus naudojama išimtinai komunalinių atliekų tvarkymo sistemos sąnaudoms apmokėti, vietinės rinkliavos administravimo, visuomenės švietimo komunalinių atliekų tvarkymo klausimais išlaidoms padengti ir kitoms priemonėms, numatytoms savivaldybės ir regiono atliekų tvarkymo plane, įgyvendinti.

 

Kauno rajono gyventojai vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų tvarkymą gali sumokėti:

  • pervedant mokėtiną sumą į Kauno rajono savivaldybės administracijos surenkamąją sąskaitą, nurodytą mokėjimo pranešime;
  • Lietuvos pašto skyriuose;
  • prekybos tinklo „Maxima“ kasose;
  • atliekant mokėjimus elektroninėje savitarnos sistemoje vienasaskaita.lt ar užsisakius popierinę „Vieną sąskaitą“.

 

DAUGIAU INFORMACIJOS

 

Aktualią informaciją apie vietinę rinkliavą galite rasti:  https://www.krs.lt/gyventojams/rinkliavahttps://www.rkpc.lt

 

Jeigu turite klausimų dėl vietinės rinkliavos, kreipkitės į UAB „Komunalinių paslaugų centrą“ (Vytauto g. 71, Garliavos m., Kauno r.), tel. 8 679 210 33 arba el. paštu rinkliava@rkpc.lt.

 

Atliekų surinkimo priemonėmis aprūpina ir informaciją apie komunalinių atliekų surinkimo grafikus teikia UAB „Kauno švara“, tel. 8 612 711 50, 8 655 153 39, el. p. info@svara.lt.

 

SVARBU: jei mokėjimo pranešime nurodyta informacija yra pasikeitusi ar neteisinga, prašome apie tai nedelsiant informuoti UAB „Komunalinių paslaugų centrą“ aukščiau nurodytais kontaktais.