www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

nemokama emocines pagalbos linija

nemokama emocines pagalbos linija

Karantino metu pradėjusi veikti nemokama nacionalinė vieninga emocinės pagalbos linija 1809 jau sulaukė daugiau kaip tūkstančio gyventojų skambučių. Linijoje dirbantys savanoriai iš „Vilties linijos“, „Pagalbos moterims linijos“, „Jaunimo linijos“  „Vaikų linijos“ ir „Sidabrinės linijos“ šiuo psichologiškai žmonėms sunkiu metu išklausydavo ir patardavo įvairiais klausimais, o dažniausiai skambučiai buvo susiję su tarpusavio santykių problemomis.

 

„Vilties linijos“ suaugusiems, „Pagalbos moterims linijos“ ir „Jaunimo linijos“ specialistai konsultuoja visą parą septynias dienas per savaitę, „Vaikų linijos“ – nuo 11 iki 23 val. kasdien, „Sidabrinės linijos“ – nuo 8 iki 20 val. kasdien.

 

„Emocinė sveikata yra tiek pat svarbi kaip ir fizinė, todėl prašome gyventojų nesibaiminti ir paskambinus emocinės paramos linija 1809 pasikalbėti apie skaudžias temas su linijos savanoriais ir profesionalais, galinčiais padėti pasijusti geriau. Kreipimasis pagalbos yra ne silpnumo, o stiprybės ir noro padėti sau požymis. Gyvenant tokiu neįprastu mums metu yra svarbu kalbėtis apie savijautą, jaučiamą nerimą ar baimę ir prireikus kreiptis pagalbos. Jeigu negalite pasikalbėti apie tai su artimais žmonėmis, 1809 linijoje galėsite pasikalbėti su neutraliu, tam specialiai paruoštu žmogumi, kuris padės rasti išeitį iš sunkios emocinės būklės“, – sako sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

 

LR Sveikatos apsaugos ministerijos informacija