www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

biblioteka tituliniam 65

biblioteka tituliniam 65

Pirmadienis, balandžio 27 diena, tapo tikru iššūkiu rajono viešųjų bibliotekų darbuotojams ir skaitytojams. Lankytojų ilgai lauktos bibliotekos atvėrė duris, kol kas aptarnauti lankytojus tik bekontakčiu būdu. 

 Knygas grąžinti ir pasiimti jau galima ir Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje bei 30 jos padalinių.

Knygų išdavimas vyksta neįleidžiant skaitytojų į fondus ir laikantis visų apsaugos priemonių. Lankytojai turi dėvėti apsaugines kaukes, eiti ne daugiau kaip po du asmenis ir laikytis vienas nuo kito ne mažesniu nei 2 m atstumu.

Bibliotekų darbuotojai aprūpinti visomis būtinomis apsaugos priemonėmis: daugkartinėmis kaukėmis, vienkartinėmis pirštinėmis, veido skydeliais, dezinfekavimo skysčiais.

Viešojoje bibliotekoje knygos grąžinamos tik į knygų grąžinimo aparatą, padaliniuose – į specialiai nupirktas plastikines dėžes. Visos grąžintos knygos saugiai sudedamos į maišus ir  laikomos 72 val. atskirose patalpose.

Visiems skaitytojams, taip pat ir rizikos grupės asmenims, knygas galima užsisakyti nuotoliniu būdu bibliotekų kontaktais, nurodytais Viešosios bibliotekos internetinio puslapio www.krsvbiblioteka.lt rubrikoje „Kontaktai“ ar LIBIS sistemoje.

Rizikos grupei priklausantiems asmenims rekomenduojame, kad jų užsakytas knygas paimtų artimieji, o nesant tokios galimybės, suderinus laiką, knygos bus pristatytos į namus, laikantis visų apsaugos reikalavimų.

Bibliotekose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims – vyresniems nei 60 m. žmonėms ir sergantiems lėtinėmis ligomis, nurodytomis Sunkių lėtinių ligų sąraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 23 d. įsakymu Nr. V-483.

Bibliotekos teikia daug virtualių paslaugų. Jas galima rasti Viešosios bibliotekos socialiniuose tinkluose.

 

 

Direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė