www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

siuksles

siuksles

Kauno rajone keičiasi daug metų galiojusi komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo tvarka. Šias paslaugas visoje rajono teritorijoje teiks UAB „Kauno švara“.

 

„Nuo balandžio 1 d. Kauno rajono gyventojams bus pradėta taikyti vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir išvežimą. Visi komunalinių atliekų turėtojai, visi fiziniai ir juridiniai asmenys, valdantys nekilnojamąjį turtą, naudojantys jį ar juo disponuojantys (išskyrus žemės sklypus) savivaldybės teritorijoje turės mokėti šį mokestį“, – informavo Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vyriausiasis specialistas Marius Čelka.

 

Vietinę rinkliavą Kauno rajone administruos UAB Komunalinių paslaugų centras (el. p. rinkliava@rkpc.lt, mob. tel. +370 679 210 33).

 

„Suprantame, kad gyventojams gali kilti daug klausimų dėl naujosios tvarkos, todėl Kauno rajono savivaldybės interneto svetainėje, skiltyje Gyventojams, toliau Rinkliava (https://www.krs.lt/gyventojams/rinkliava/ ) galite rasti visą naudingą informaciją: kaip apskaičiuojama rinkliava ir kaip už ją sumokėti, arba kas bus, jeigu jos nemokėsiu; koks nustatytas mišrių komunalinių atliekų konteinerių tuštinimo dažnis; ar visais atvejais privalu mokėti pastoviąją ir kintamąją vietinės rinkliavos įmokos dalį; kam bus naudojamos surinktos įmokos ir kt“, – pasakojo M. Čelka.

 

Specialistas informavo, kad senuosius konteinerius iš gyventojų surinks bendrovė „Ekonovus“. „Bendrovė „Kauno švara“ gyventojams jau išdalijo naujus konteinerius. Jeigu kažkas dar negavo, turėtų kreiptis į „Kauno švarą“, el. p. info@svara.lt arba telefonu +370 37 49 07 27“, – sakė M. Čelka.

 

Komunalinių atliekų išvežimo balandžio mėnesio grafikai jau yra paskelbti rajono savivaldybės bei UAB „Kauno švaros“ interneto svetainėse. Šie grafikai bus nuolat pildomi ir atnaujinami.