www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

90937538 1555543724614965 6473241349796659200 o

90937538 1555543724614965 6473241349796659200 o

Ketvirtadienį Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vykusiame Kauno rajono tarybos posėdyje buvo aptarta koronaviruso pandemijos situacija ir priimti keli svarbūs sprendimai.


Atsižvelgiant į Vyriausybės atstovo pasiūlymus, buvo pakeistas ir papildytas Kauno rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas. Pritarta, kad esant nepaprastajai padėčiai, ekstremaliai situacijai ar karantinui savivaldybės tarybos posėdis, komitetų ar komisijų posėdžiai galės vykti nuotoliniu būdu.

 

Bendras projektas su VDU

 

Taryba pritarė, kad iki 2020 m. rugpjūčio 31 d. biudžetinė įstaiga Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija būtų pertvarkyta į viešąją įstaigą Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnaziją. Po pertvarkos VDU taptų šios viešosios įstaigos dalininku, tačiau savininko teisės priklausytų Kauno rajono savivaldybei.
Šiam procesui gimnazija ruošėsi ilgai. Darbo grupė, kurią sudaro gimnazijos, universiteto, mokinių tėvų ir savivaldybės atstovai, pritaria gimnazijos virsmui į viešąją įstaigą.
„Įgyvendinus pertvarką, gimnazijos auklėtiniai turės galimybių pasitelkti VDU turimus resursus, naudotis modernia mokymo baze, laboratorijomis. Taip skatinsime jaunąją kartą siekti aukštojo mokslo“, – kalbėjo vicemeras Antanas Nesteckis.

 

Interneto ryšį turės visi

 

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius pasakojo, kad jau yra parengtas ugdymo planas, kaip mokyklose organizuoti nuotolinį mokymą. „Su mokyklų vadovais bendraujame kasdien. Mokytojai yra pasiruošę iššūkiams”, – tikino J. Petkevičius.


Vedėjas sakė, kad kiekviena mokykla individualiai spręs, kurią nuotolinę mokymo platformą naudoti, kokias priemones taikyti, nes ugdymo įstaigos ir iki šiol naudojo įvairias pagalbines mokymo priemones.

 

„Žinome, kad ne visi mūsų mokiniai turi kompiuterių, todėl mokyklos išdalino savo kompiuterius, planšetes, o neturintiems interneto ryšio išnuomoti modemai su nemokamu internetu. Laukiame dar 259 kompiuterių, kuriuos turėtų skirti ministerija. Mūsų tikslas - kad šeimoje būtų bent vienas kompiuteris“, – pasakojo J. Petkevičius.

 

Situaciją vertina kūrybiškai ir žmogiškai

 

Savivaldybės administracijos direktorius ir Ekstremalios situacijos operacijos valdymo centro vadovas Šarūnas Šukevičius pasakojo kaip jo komandai sekasi susidoroti su karantino iššūkiais.
Kauno rajono teritorijoje yra tarptautinis Karmėlavos oro uostas su valstybės sienos kirtimo zona, todėl Kauno rajonui teko ypač dideli krūviai, susiję su atvykusių keleivių gabenimu, apgyvendinimu, maitinimu.


„Noriu patikinti, kad vykdome visas mums pavestas funkcijas. Didesnė dalis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu. Žinoma, yra darbų, kurių neįmanoma atlikti per atstumą. Stengiamės užtikrinti šių darbuotojų saugumą, suteikiame jiems reikalingas apsaugos priemones. Į visą darbo organizavimą žiūrime ne biurokratiškai, o žmogiškai“, – kalbėjo Š. Šukevičius.

 

Svarbiausia – pagalbai žmonėms

 

Direktorius patikino, kad dabar svarbiausias savivaldybės darbas – suteikti papildomas socialines paslaugas tiems rajono gyventojams, kuriems jų šiuo laikotarpiu labiausiai reikia. Didžiausias dėmesys – vienišiems pagyvenusiems žmonėms, ligoniams, neįgaliesiems. Šiems žmonėms dalijami maisto paketai. Socialiai remtini mokiniai, kurie gaudavo nemokamą maitinimą, karantino metu taip pat aprūpinami maisto produktų rinkiniais.

 

Direktorius pabrėžė, kad savanoriams, medikams ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams labai reikia apsaugos priemonių: kombinezonų, kaukių, pirštinių. Dėl jų tiekimo nuolat tariamasi su verslininkais. Dezinfekavimo priemonėmis savivaldybė yra apsirūpinusi.

 

Š. Šukevičius informavo, kad įvairiose Kauno rajono seniūnijose izoliavimuisi yra paruoštos 469 gerai įrengtos apgyvendinimo vietos. Kiekvieną asmenį stengiamasi apgyvendinti arčiau jo namų.
Taryba pritarė, kad esant ekstremaliai situacijai ar karantinui, gyventojui ar šeimai galėtų būti skiriama tikslinė pašalpa būtiniausiems poreikiams patenkinti (įsigyti maisto, asmens higienos priemonių ir kita).

 

Posėdyje taip pat buvo patvirtintos Kauno rajono savivaldybės želdynų ir želdinių apsaugos taisyklės. Jose apibrėžta, kaip gyventojai ne miškų ūkio paskirties žemėje galės genėti, persodinti, kirsti saugotinus medžius ir krūmus, kaip gauti leidimus šiems darbams.

 

Meras Valerijus Makūnas dėkojo visiems savivaldybės darbuotojams, medikams, savanoriams, kurie šiuo sunkiu laikotarpiu dirba negailėdami laiko ir jėgų.
„Privalome daryti viską, kad mūsų krašto žmonės gautų būtiniausią socialinę pagalbą, kad jaustųsi saugūs, neprarastų darbo vietų. Tik būdami vieningi ir dirbdami kartu mes galime įveikti iššūkius“, - kalbėjo meras.