www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

img 7453

img 7453

 

Kauno rajone jau ne vienus metus gyvuoja graži tradicija – kiekvienas rajono naujagimis sulaukia dovanos, kūdikio kraitelio. Lietuvoje paskelbus karantiną, įsigaliojo daug apribojimų, tačiau Kauno rajono savivaldybės administracija nori ir toliau džiuginti šeimas, kurios šiuo sunkiu laikotarpiu sulaukė šeimos pagausėjimo.

 

„Kūdikio kraitelis ir toliau bus teikiamas kiekvienam rajono naujagimiui. Tačiau norime informuoti, kad jie nebus įteikiami Civilinės metrikacijos skyriuje. Informuosime šeimas, kurios susilaukė kūdikio, asmeniškai, kaip ir kada juos pasieks kūdikio kraitelis“, – informavo Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė.

 

Vedėja priminė, kad kovo pradžioje Kauno rajone gimė jau 200 kūdikis.

 

Kūdikio kraitelis – tai būtiniausių reikmenų rinkinys, padėsiantis mažylio tėveliams pirmaisiais kūdikio metais. Rinkinyje yra čiužinukas, neperšlampama paklodė  su gumele, medvilninė paklodė su gumele, šliaužtinukas, smėlinukas, marškinukai, kelnytės, kombinezonas, lauko kombinezonas, kepurėlė, pirštinytės, kojinėlės, miego žaisliukas, seilinukas, natūralus muilas, sauskelnės, vienkartiniai paklotai, vandens termometras, kramtukas – žaisliukas, rankšluostis su gobtuvu, pirštinė – kempinė, pledukas, flanelinis vystyklas, trikampis marlinis vystyklas, kūdikių priežiūros rinkinys, priemonė kūdikio odos priežiūrai. Viskas sudėta į tvirtą, orui pralaidžią dėžę, kuri išvykose tiks ir kaip lovelė.

 

Daugiau informacijos dėl kūdikio kraitelio: Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė, mob. tel. 8 616 00486, el.p. skirmante.subaciene@krs.lt.

 

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius informuoja, kad dėl šalyje skelbiamo karantino gyventojai bus aptarnaujami tik nuotoliniu būdu:

 

 

Asmenims pageidaujant, dokumentų išrašai bus siunčiami el. paštu, kuris yra nurodytas pildant prašymą. Dokumento originalą civilinės metrikacijos įstaigoje bus galima pasiimti pasibaigus karantinui.

Santuokos bus vykdomos. Ribojamas dalyvaujančių santuokos registravimo ceremonijoje skaičius. Maksimalus skaičius – 5 asmenys. Karantino laikotarpiu, santuokos ne civilinės metrikacijos skyriaus patalpose nebus vykdomos.