www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

virusas

virusas

Kauno rajono savivaldybė nedelsdama įgyvendina Vyriausybės nutarimus, susijusius su koronaviruso pandemija: stabdomas ugdymo procesas ir viešieji renginiai.


Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Valstybės ekstremalių situacijų komisijos (toliau – VESK) siūlymui dėl koronaviruso grėsmės dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą, uždrausti keliones į kai kurias valstybes.


Kauno rajono savivaldybės administracija, reaguodama į Vyriausybės siūlymus ir vadovaudamasi Švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu, skelbia, kad rytoj, kovo 13 d. rekomenduojama nevesti vaikų į švietimo įstaigas, o nuo kovo 16 dienos iki kovo 27 dienos nutraukiamas ugdymo procesas Kauno rajono ugdymo įstaigose – lopšeliuose, darželiuose, mokyklose, neformaliojo švietimo mokyklose, taip pat ir šeimos darželiuose.


„Savivaldybė yra patvirtinusi priemonių planą pasirengti galimam koronaviruso ligos COVID*19 plitimui Kauno rajono savivaldybėje. Yra numatytas ir patalpų ligoniams bei įtariamiems, kad serga ar turėjusiais sąlyti su jais, kuriose jie galėtų būti izoliuoti ir gydomi, sąrašas. Laukiame Nacionalinio visuomenės sveikatos centro higienos sąlygų, kad pagal jas galėtume patvirtinti konkrečias patalpas. Gyventojų prašome laikytis visų Vyriausybės rekomendacijų, skelbiamų jos interneto svetainėje“, – pabrėžė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.
Direktorius sakė, kad gyventojams dėl iškilusių problemų patariama kreiptis nuotoliniu būdu: telefonu, elektroniniu paštu.


Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė informavo, kad Kauno oro uoste nuolat budi Nacionalinio visuomenės centro specialistai. „Su oro uosto vadovais nuolat bendraujame, jie informavo, kad situaciją valdo ir papildomų savivaldybės priemonių nereikia“, - sakė gydytoja.
Ji pastebėjo, kad šioje sudėtingoje situacijoje itin svarbu nepanikuoti ir laikytis oficialių reikalavimų, o kilus įtarimams dėl koronaviruso užkrato arba po apsilankymo rizikos grupės šalyse – saviizoliacijos.
„Saugokime save ir kitus. Mūsų sąmoningumas, atsakomybė, susiklausymas, higiena, griežtas Valstybės ekstremalių situacijų komisijos reikalavimų laikymasis – tai priemonės, kurios padės įveikti šią negandą“, - pabrėžė M. Labašauskaitė.


Kauno rajone, remiantis Vyriausybės nutarimu, nuo penktadienio bus uždrausti visi vieši renginiai uždarose patalpose, atvirose erdvėse renginiai bus leidžiami tik iki 100 žmonių, renginių organizatoriams nurodyta laikytis visų Vyriausybės nurodytų priemonių: atstumas tarp žmonių viešuose renginiuose turi būti ne mažiau nei metras, renginiai neturi būti skirti vyresnio amžiaus žmonėms.


Sporto renginiai, Vyriausybės sprendimu, gali būti organizuojami, tačiau be žiūrovų. Taip pat dviem savaitėms bus uždaromos visos kultūros, laisvalaikio, sporto ir pramogų įstaigos.

***
Daugiau informacijos: http://sam.lrv.lt/…/visoje-lietuvoje-del-koronaviruso-dviem…
Rekomendacijas dėl vykimo į užsienio šalis galite rasti LR Užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje. Atkreipiame dėmesį, kad grįžusiems iš užsienio valstybių nuo kovo 16 d. bus privaloma saviizoliacija.