www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

449518d1762994f10ba9331d0c875de5

449518d1762994f10ba9331d0c875de5

 

Kauno rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje paskutinį sausio ketvirtadienį susirinko itin gausus būrys teatro ir juvelyrinio žodžio meistrės poetės Dalios Teišerskytės gerbėjų.

 

Pasitinkanti multiinstrumentalisto J. Strupinko gyvai atliekama melodija nuteikė jaukiai ir nuoširdžiai bendrystei. Vyriausioji bibliotekininkė E. Matveičikienė pristatė vakaro svečius, pakviesdama į sceną Garliavos sporto ir kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatrą ,,Be pavadinimo” (rež. Z. Butiškytė). Pagal poetės D.Teišerskytės knygą ,,Meilės laiškai” pastatytas epistolinio žanro spektaklis ,,M.editaci.JOS” kreipiasi į klausytoją per kuriamo personažo gyvenimo išbandymų, pasirinkimų, galimybių bei nuotykių prizmę.

Maloniai, po spektaklio, skambėjo poetės D.Teišerskytės džiugus prisipažinimas žiūrovams, kad ji nustebinta savo kurtu tekstu (,,...čia aš parašiau?”) ir profesionalia aktorių vaidyba. Susirinkusiems poetė pasakojo šios knygos įdomią atsiradimo istoriją, skaitė savo eilėraščius ir …juokavo apie savo ,,didžiąsias dvi nuodėmes”, mokėjimą nelaikyti pykčio ir džiaugtis gyvenimu.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro režisierė ir renginių organizatorė Z.Butiškytė

Nuotraukos: Kauno r.sav. viešoji biblioteka