www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

img 3681

img 3681

 Ketvirtadienį Garliavos sporto ir kultūros centre vyko Tarptautinės mokytojų dienos minėjimas. Šventinę nuotaiką kūrė Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ ir Ugnės Karvelis gimnazijos ansamblio „Drevi“, vadovaujamo Rasos Kazakevičienės, pasirodymai, projekto „Abba & world hits“ koncertas.

 

Sveikindamas buvusius kolegas Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas teigė, kad puikiai supranta, ką reiškia dirbti tokį darbą ir dėkojo mokytojams už pasišventimą, kantrybę ir gerus mokinių pasiekimus: „Ačiū, kad suteikiate sparnus mūsų vaikams.“

 

Seimo narė Raminta Popovienė kreipdamasi į pedagogus teigė, kad šios profesijos atstovai yra vieni iš nedaugelio, kurie dirba iš pašaukimo. „Mokytojo misija yra sudėtinga. Reikia ne tik girdėti, bet ir išgirsti. Ne tik matyti, bet ir pamatyti. Ne tik jausti, bet ir išjausti“, – kalbėjo Seimo narė.

 

Kauno rajonas džiaugiasi gausia pedagogų bendruomene, kurios gretose – per 1300 mokytojų, pagalbos mokiniui specialistų, tarp jų – 29 mokytojai ekspertai, 413 mokytojų metodininkų, mokyklų vadovų.

 

Grupei labiausiai pasižymėjusių Pakaunės mokytojų vicemeras Paulius Visockas ir Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius įteikė mero padėkas. Švietimo ir mokslo ministerijos vardu padėkas teikė Seimo narė Raminta Popovienė ir mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.

 

Metų mokytojos titulas ir tūkstančio eurų premija šiemet atiteko Babtų gimnazijos matematikos mokytojai Danutei Marijai Dulskienei už kūrybišką mokinių matematinių gebėjimų ugdymą. „Man tai reiškia labai daug. Priimu tai kaip mažos kaimo mokyklos didelį įvertinimą“, – susijaudinusi kalbėjo D. M. Dulskienė.

 

Kauno rajono savivaldybėje švietimas yra prioritetinė sritis – švietimui, kultūrai ir sportui skiriama 59 proc. Savivaldybės biudžeto lėšų: plečiamos švietimo paslaugos, modernizuojamos mokyklos, gerinamos sąlygos sportui ir laisvalaikiui.