www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

img 3028

img 3028

 

Kauno rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai Domeikavos laisvalaikio salėje šventiškai pradėjo jau aštuntuosius mokslo metus.

Šiais metais per 500 vyresnio amžiaus Kauno rajono žmonių mokysis dvylikoje seniūnijų – Babtų, Domeikavos, Ringaudų, Raudondvario, Garliavos, Kačerginės, Vilkijos, Lapių, Neveronių, Zapyškio, Karmėlavos ir Ežerėlio.

 

Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas džiaugėsi studentų gausa, dėkojo už jų dalyvavimą akcijose, savanoriavimą ir geros energijos skleidimą Pakaunės bendruomenei.

 

„Sakoma, jog reikia gyventi taip, kad nebūtų gaila. Reikia ieškoti galimybių. Jūs tai ir darote. Nesvarbu koks amžius, kiek dirbote, kiek vaikų užauginote, jūs vis tiek nenurimstate, ieškote būtų kaip augti, tobulėti“, - kalbėjo Kauno rajono savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

 

Universiteto rektorė Edita Žaromskienė pristatė šių mokslo metų numatomas veiklas, tikslus ir išskyrė, jog pagrindiniai prioritetai bus skiriami fiziniam aktyvumui ir savanorystei. Senjorai šiais metais ketina prisidėti prie renginio „Aitvarų festivalio“ Zapyškyje organizavimo – gamins detales aitvarams.

 

Studentai tradiciškai megs šiltas kojines, jas prieš žiemos šventes dovanos seneliams ir vaikams, dalyvaus protų mūšiuose, vyks į keliones. Senjorai planuoja gruodžio mėnesį svečiuotis Vienoje, o pavasarį aplankyti Sankt Peterburgą.

 

Universiteto paskaitas ir įvairias veiklas, vykstančias kultūros centruose, seniūnijų patalpose, bibliotekose, mokyklose, kaip ir kasmet nemokamai, savanorystės pagrindais, ves įvairių universitetų lektoriai, dėstytojai, profesoriai, specialistai.

 

Universiteto mokslo metų atidarymo šventę užbaigė nuotaikingas folkloro kapelos „Ratilai“ koncertas. Jų atliekamas dainas lydėjo gausūs plojimai ir ovacijos. Šventiškai pasipuošę senjorai dainavo kartu ir drąsiai šoko.