www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

90787 ff87435e5097a4b83e55133201ccd5c0

90787 ff87435e5097a4b83e55133201ccd5c0

 

Teisingumo ministerija jau tryliktus metus organizuoja visuotinę teisinių žinių įvertinimo akciją – Konstitucijos egzaminą. Tūkstančius pilietiškų dalyvių kasmet pritraukiantį konkursą globoja Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

 

„Pasitikrinti žinias Konstitucijos egzamine – pilietiškų Lietuvos žmonių apsisprendimas. Jis teikia daug vilties, kad mes ne tik puikiai žinome, kas parašyta svarbiausiame Tautai ir valstybei dokumente, bet ir pagal jį gyvename, kad gerbiame Konstituciją ir grindžiame ja savo veiksmus. Todėl kviečiu visus aktyviai dalyvauti, nes jau tam pasiryždami jūs šį pilietiškumo egzaminą išlaikote. Būkite tie, kuriems mūsų Konstitucija – aukščiausia vertybė“, – dalyvauti egzamine ragina Prezidentas Gitanas Nausėda.

 

Egzamino dalyviai turės galimybę pasitikrinti žinias apie valstybės valdymą, piliečių teises ir pareigas. Minint Baltijos kelio trisdešimtmetį egzamino užduotyse daugiau dėmesio bus skiriama svarbiausiam demokratijos simboliui – nepriklausomiems rinkimams. Šie metai išskirtiniai ir tuo, kad Lietuvoje prie balsadėžių piliečiai rinkosi net 3 kartus – Lietuvos Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų ir Europos Parlamento rinkimuose, be to, vyko du referendumai.

 

„Mūsų jaunai valstybei itin svarbu stiprinti ir skleisti demokratines vertybes, skatinti gyventojų pilietiškumą. Džiaugiuosi, kad itin aktyvūs egzamino dalyviai – moksleiviai. Dalyvavimas Konstitucijos egzamine moko jaunimą suprasti ir gerbti konstitucines vertybes, padeda ugdyti savo šalį mylinčius žmones. Todėl kviečiu dar kartą atsiversti Konstituciją. Apsilankę egzamino internetiniame puslapyje pasitreniruokite, spręsdami bandomąjį egzaminą, ir atvykite į laikymo vietas ar tiesiog atsidarykite testą savo mobiliajame telefone. Įvertinkite, ar tikrai pažįstate nepriklausomą Lietuvą“, – skatina teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.


Konstitucijos egzaminas (I etapas) vyks 2019 m. spalio 3 d. 12 val. Kauno rajono švietimo centre (Saulės g. 12, Kaunas).

Maloniai kviečiame registruotis:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvODQQLVLb0fXULKuEIxIeyJvHKZH5rXQICoq8ZEZigqGWlQ/viewform

Užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųstas priminimas nurodytu el. p. ir/arba telefonu.

Spalio 3 d., 12.00 val. egzaminą visi norintys galės laikyti ne tik tam numatytose vietose, bet ir internetu – portale DELFI.


Geriausias Konstitucijos žinias pademonstravę pirmojo etapo dalyviai dėl nugalėtojo vardo rungsis antrajame etape, vyksiančiame spalio 17 dieną.