www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

a

a

 

Tradiciškai, jau šeštąjį kartą pirmąjį rugpjūčio sekmadienį, garliaviečiai ir miesto svečiai rinkosi į šeimų pikniką „Išjunk TV- 6”, kuris vyko naujoje erdvėje - Kaimynystės parke. Parko erdvėse atvykusių laukė pačios įvairiausios edukacijos ir veiklos, savo paslaugas siūlė spalvingi Kakės Makės batutaibei Dartbolas.

Pirmą kartą pikniko programoje dalyvavo Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriaus darbuotojai, kvietę į nuotaikingą ir informatyvų edukacinį žaidimą Palapinė, kelionė ir muzika”. „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ atstovės Fluxus Labas! Garliava drąsino išbandyti japonų kaligrafijos dirbtuvių subtilybes bei sukurti savo miesto kvepalus pagal pasiūlytų kvapų spektrą.

 

Parke pasodintame medžių labirinte visi norintys galėjo atrasti ir išbandyti įvairius pojūčius - ne tik fizinius, bet ir emocinius. Dalyviai eidami nenuspėjamu maršrutu užrištomis akimis, turėjo pasitikėti vienas kitu ir įveikti take esančias kliūtis.

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos palapinėse įsikūrė ypatinga interaktyvi biblioteka, kurioje vyko robotų varžytuvės, stalo žaidimų turnyrai, komiksų kūrimas ir kiti įvairūs meniniai – kūrybiniai užsiėmimai.

 

Padedant pelykei Mikei, pikniko dalyviai visi kartu kūrė spalvotas balionų figūrėles bei įspūdingo dydžio muilo burbulus, kurie puikiai derėjo su čia pat trykštančio parko fontano srovėmis.

 

Kaip visada didelio populiarumo sulaukė petankės rungties kovos, įtraukusios tiek naujokus, tiek patirties turinčius pikniko dalyvius. Čia pat vyko ir mažojo krepšinio, strėlyčių bei žiedų mėtymo rungtys. Lauko mankštoje kartu su profesionaliu kūno rengybos treneriu dalyvavo visi tie, kurie norėjo aktyviai pasportuoti.

 

Pikniko erdvę taip pat savo šokiais papuošė mažieji Kauno rajono sporto mokyklos ir šokių klubo „Duetas” šokėjai bei energingosios šokių studijos E’GO vadovės šokių pamoka. Tradiciškai vyko mini atostogaujančių Protų mūšis, kurio tema – Apie parką ir kaimynus”.

 

Scenoje koncertavo subtili muzikinių projektų grupė „VITRAŽAI“ iš Raudondvario, dovanojusi intelektualią muzikinę valandą gausiai susirinkusiems klausytojams. Visiškai sutemus piknikaujantys sulaukė GarliaKINO - naktinio kino seanso po atviru dangumi. Tai visai šeimai skirta animacinė komedija „Dagas iš akmens amžiaus“, sukurta 2018 metais Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos kino meistrų.

 

Pikniką užbaigė spalvingas muzikinio fontano šou. Dėkojame renginio rėmėjams už įsteigtus prizus, kuriais buvo apdovanoti visi sporto rungtyse bei kitose veiklose dalyvavę žiūrovai.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro režisierė ir renginių organizatorė Z. Butiškytė