www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Garliavos A. Mitkaus mokyklos stadiono kompiuterinis vaizdas

Garliavos A. Mitkaus mokyklos stadiono kompiuterinis vaizdas

 

Kitų metų pavasarį šalia Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos turėtų atsirasti natūralių matmenų, tarptautinius standartus atitinkantis futbolo stadionas.

Taip ketvirtadienį sutarė Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir meras Valerijus Makūnas.

 

Susitikime dalyvavusi architektė Violeta Beigienė pristatė statinio techninį projektą. „Įsprausti stadioną į palyginti nedidelį sklypą buvo nelengva, bet mes įvykdėme visus LFF reikalavimus“, - tvirtino architektė.

 

Kauno rajono savivaldybė finansuos stadiono įrengimą, o dirbtinė aikštės danga bus nupirkta už LFF lėšas. „Ten kur stoja du, galima padaryti dvigubai daugiau“, - bendradarbiavimu džiaugėsi V. Makūnas. Meras pabrėžė, kad futbolas Kauno rajone, ypač Vilkijoje ir Garliavoje, sparčiai populiarėja.

 

E. Stankevičius patikino, kad bus nupirkta aukščiausios kategorijos danga, todėl itin svarbu tinkamai įrengti futbolo aikštės pagrindus. „Dangą galėsime tiesti iš karto, kai tik bus pakloti aikštės pagrindai“, - sakė LFF generalinis sekretorius.

 

Stadione suplanuotas tarptautinius reikalavimus atitinkantis apšvietimas, tribūnos. Antrajame etape bus įrengtos pagalbinės patalpos.

 

E. Stankevičius kalbėjo ir apie tolesnius planus: LFF ieško sklypo, kuriame galėtų atsirasti dengtas futbolo stadionas. V. Makūnas sakė, kad tokia vieta yra Mastaičių gyvenvietėje, šalia daugiabučių kvartalo. „Į Mastaičius patogu atvažiuoti. Čia jau yra baseinas, kurį ketiname atnaujinti. Greta atsiradęs dengtas stadionas dar labiau sustiprintų šio jauno ir sparčiai augančio krašto patrauklumą“, - kalbėjo meras.

 

Kauno rajono savivaldybė jau yra atnaujinusi Ežerėlio, Vilkijos, Domeikavos, Jonučių gimnazijų stadionus. Vyksta Neveronių ir Linksmakalnio stadionų atnaujinimo darbai.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu nutarė statyti stadioną

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu nutarė statyti stadioną