www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

1

1

 

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Valstybės dieną, kartu su viso pasaulio lietuviais, Garliavos bendruomenė rinkosi ypatingoje vietoje – Garliavos Šimtmečio parke. Parką puošiantys meno kūriniai - išdrožti Tautiškos giesmės žodžiai - vieninteliai tokie Lietuvoje! Šventėje dalyvavęs šios idėjos autorius tautodailinkas A. Teresius džiaugėsi gausiai susirinkusiais garliaviečiais ir augančiu parku.

 

Šventėje į nuotaikingus ratelius įsijungti ir bendroms dainoms kvietė Sporto ir kultūros centro folkloro ansamblis ,,Gegutala” (vad. N. Grivačiauskienė). Prie ansamblio muzikantų ir dainininkų, prisijungė ne tik gerai nusiteikę šventės dalyviai, bet ir garbingo amžiaus sulaukusi garsi Lietuvoje folkloro pateikėja garliavietė A. Pyplytė – Rakauskienė.

 

Puikią nuotaiką kūrė akordeono melodijos, kurias dovanojo daugelio konkursų ir festivalių laureatas, TV projektų dalyvis, buvęs Meno mokyklos auklėtinis Algirdas Vaičaitis. Prisimintas faktas, kad UNESCO 1992 metais lietuvių kalbą išrinko pačia gražiausia kalba pasaulyje! Tad susirinkusieji turėjo progą pasiklausyti garliavietės M. Mikalkėnienės deklamuojamos Donelaičio poemos ,,Metai” ištraukos apie šmaikščias anų laikų vestuves.

 

Tradiciškai pasveikinti ir atvykę Mindaugai. Vyriausias Mindaugas, buvęs Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Garliavos skyriaus pirmininkas, Babonas deklamavo savo kūrybos eiles, skirtas Lietuvai, o mažiausias šventės Mindaugėlis – buvo dar ant tėvelių rankų.

 

Prieš pat 21 val., susirinkusiuosius sveikino Garliavos seniūnė N. Tarvydienė bei parapijos klebonas G. Urbštas. Sugiedojus Tautišką giesmę, bendroje nuotraukoje užfiksuoti tikrai ne visi dalyviai. Tačiau visi džiaugėmės bendryste, augančia ir gražėjančia Garliava, vaišinomės prie simbolinio ,,Balto Tautos stalo”, dalinomės duona, arbata ir atsineštomis bendromis vaišėmis.

 

Dėkojame rėmėjams UAB ,,Garliavos duona” už kvapią duoną ir sausainius bei visiems, prisidėjusiems prie mūsų nuoširdžios šventės bendrystėje.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro režisierė ir renginių organizatorė Z. Butiškytė