www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

levose 11 6

levose 11 6

 

Garliavietei Levosei Jurgelatienei birželio 7-ąją sukako 100 metų. Močiutę su jubiliejumi sveikino 9 anūkai, 12 proanūkių, sūnėnas, marčios, gausus būrys kitų artimųjų, draugų ir kaimynų.

 

Moteris daug metų, nuo1973-iųjų, gyvena Garliavoje, tad ją pasveikino ir Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Nesteckis bei Garliavos seniūnijos darbuotojos. „Linkiu sveikatos, sielos ramybės ir daug šviesaus džiugesio sklidinų dienų. Tegul Jūsų veidą visuomet puošia šypsena, o aplinkiniai apgaubia meile ir rūpesčiu“, – linkėjo A. Nesteckis.

 

Levutė, kaip vadina ją artimieji, kilusi iš Pajevonių kaimo Vilkaviškio rajone, yra baigusi keturias pradinės mokyklos klases. Šeimoje augo 5 vaikai. Tėvai buvo ūkininkai, turėjo 50 ha žemės.

 

Su vyru, kuris mirė 1997 m., nugyveno ilgą ir gražų gyvenimą – atšventė auksinių vestuvių jubiliejų. Užaugino 3 sūnus, jų šiandien jau nebėra tarp gyvųjų.

 

L.Jurgelaitienė labai mėgsta bendrauti, puikiai prisimena net seniausius laikus. Moteris kurį laiką dirbo kolūkyje Gražiškių kaime, Vilkaviškio rajone, tačiau didžiąją gyvenimo dalį, kiek leido jėgos, šeimininkaudavo pobūviuose, krikštynose, jubiliejuose. Užsakymų sulaukdavo iš visos Lietuvos.

 

Garbaus amžiaus sulaukusia Levose rūpinasi anūkai, proanūkiai ir sūnėnas. Visai neseniai, nuo gegužės13-osios, dėl negalios –labai silpna rega – moteriai teikiamos paslaugos Prienų globos namuose. Jaukioje jų seklyčioje ir vyko išskirtinio senolės jubiliejaus šventė.

 

„Saikas, darbštumas ir kantrybė“, – kaip ilgaamžiškumo paslaptį įvardijo šimtametė, visiems palinkėjusi be reikalo nedejuoti ir niekada nepasiduoti.