www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Straipsniui

Straipsniui

 

2019 d. gegužės 22 d. Garliavos sporto ir kultūros centras tradiciškai pakvietė visų miesto ugdymo įstaigų atstovus į bendrą žygį. Šiemet žygis skirtas Lietuvos Nepriklausomybės kovoms atminti, Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai bei Garliavos miesto 210 - jam gimtadieniui paminėti!

Saulėtą rytą Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, Jonučių progimnazijos ir Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai, juos lydintys mokytojai susirinko į gimnazijos aktų salę. Pirmąją edukaciją ,,Kas slepiasi po partizanų dainų žodžiais?" vedė Garliavos sporto ir kultūros centro folkloro specialistė Nijolė Grivačiauskienė, sugebėjusi subtiliai perduoti dainų žodžių kodus ir įtraukusi jaunimą dainuoti kartu.

 

Istorijos mokytoja Violeta Marija Vėjelytė supažindino su legendinio partizano Juozo Lukšos – Daumanto biografijos detalėmis, pristatė unikalius šios gimnazijos muziejaus eksponatus, vėliau pakvietė apsilankyti ir pačiame muziejuje.

 

Išsirikiavus gimnazijos kieme ir lydint policijos ekipažui visi žygio dalyviai aplankė Kaimynystės parką, kuriame skaitė miesto istorijos faktus, įrašytus akmens plokštėse; žygiavo buvusia Prezidento gatve, vėliau uždegė žvakutes prie paminklo 2018 metų Savanoriams, Krizių centro kiemelyje esančio koplytstulpio, skirto Lietuvos skaudiems įvykiams atminti, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai pasodinto ir šiandien jau 30- metį skaičiuojančio ąžuolo. Apie šiuos įvykius ir nutylėtus kažkada faktus nuoširdžiai, profesionaliai pasakojo istorijos mokytojas, buvęs Garliavos viršaitis Ričardas Gudaitis ir istorijos mokytojas Virginijus Overlingas, akcentavęs lankomų vietų svarbą ir pakvietęs tylos minutei simboliniame bendrystės rate.

 

Pasiekę į Šimtmečio parką, kuriame susodinta 100 ąžuolų ir išdrožti vieninteliai Lietuvoje Tautiškos giemės žodžiai, žygeiviai dalinosi dienos įspūdžiais kartu su savo bendraminčiais ir mokytojais įsikurdami jaukiam piknikui.

 

Norime padėkoti už bendrystę Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos, Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos ir Jonučių progimnazijos administracijoms, Garliavos seniūnijai bei Kauno rajono policijos komisariatui.

 

Režisierė ir renginių organizatorė Zita Butiškytė