www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

darom logo be skaiciu

darom logo be skaiciu

 

Jau tapo tradicija, kad kasmet su pavasariu atkeliauja švaros akcija DAROM. Šiemet ji vyks šį šeštadienį, balandžio 27 d. Kviečiame prisidėti prie dvyliktą kartą rengiamos nacionalinės talkos.

 

Šiemetinė tvarkymosi akcija kviečia atkreipti dėmesį į švarią aplinką ir sveiką gyvenseną. Jos šūkis – „Švari šalis – sveiki piliečiai“.

 

Kauno rajono savivaldybės administracija kartu su visomis 25 seniūnijomis yra sudariusi tvarkomų vietų sąrašus. Juos rasite čia. Ten pat nurodyti ir kontaktiniai asmenys kiekvienoje teritorijoje. Akcijos dieną jie lauks jūsų tvarkomuose taškuose, išdalys šiukšlių maišus. Kitas priemones (darbines pirštines, jei turite grėblį, karutį ir pan.) būtų gerai turėti patiems – tai palengvins darbą.

 

„Darom“ – kasmetė visuotinė akcija, kai visoje Lietuvoje renkamos šiukšlės, startavo 2008 m., po sėkmingos tokio tipo akcijos Estijoje. Ji tapo kasmetine ir pritraukia vis daugiau švarios gamtos entuziastų.

 

Akcijos tikslas – kaip ir kasmet suburti žmones, skatinti bendruomeniškumą ir atkreipti dėmesį į taršos ir aplinkosaugos problemas.

 

Akcija rengiama ir kitose šalyse: Latvijoje, Slovėnijoje, Portugalijoje, Brazilijoje, Indijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Moldovoje ir t. t.

 

DAROM arba Let's do it World – tarptautinė aplinkosaugos organizacija, vienijanti daugiau nei 112 pasaulio valstybių. 2013 metais buvo pripažinta Jungtinių Tautų organizacijos.

 

Lietuva yra sukaupusi didžiausią patirtį visame pasaulyje organizuojant masines aplinkos tvarkymo talkas.