www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Uzsiemimai su IT tech

Uzsiemimai su IT tech

Kauno rajono savivaldybės Viešoji biblioteka kartu su partneriais – SBĮ Kauno rajono socialinių paslaugų centru ir nevyriausybine organizacija (NVO) klubu „Garliaviečiai“ – įgyvendina projektą „Kai idėjos virsta realybe: Garliavos miesto bendruomenės aktyvinimas ir stiprinimas, mažinant socialinę atskirtį“, kuris yra finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis. Projektą taip pat remia Kauno rajono savivaldybė. Savo lėšomis prisideda ir Kauno rajono savivaldybės Viešoji biblioteka, kuriai vadovauja projekto sumanytoja bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė.

 

Šis projektas yra skirtas Garliavos mieste gyvenančių socialinę riziką patiriančių šeimų vaikams. Vykstančių edukacinių užsiėmimų su naujomis informacinėmis technologijomis (virtualios realybės akiniais, planšetiniais kompiuteriais, konsole „Xbox“) metu projekto dalyviai įgyja naujų ir tobulina turimas darbo su informacinėmis technologijomis kompetencijas. Šalia įvairių užsiėmimų su inovatyviomis technologijomis nepamiršta ir pagrindinė bibliotekoje vykstanti veikla – skaitymas. Tad pasitelkus elektronines skaitykles vaikai ir paaugliai ne tik skaito populiarias užsienio ir lietuvių autorių knygas elektroninėje „Vyturio“ bibliotekoje, tačiau atranda ir naujus skaitymo būdus. Bibliotekoje vaikai dalinasi savo mintimis apie įvairias knygose paliestas temas, įdomiai ir išradingai skatinami skaityti. Nuoširdus darbuotojų bendravimas su vaikais išaugo į draugystę.

 

Jau ne vieną iš šių veiklų išbandžiusi projekto dalyvė Monika projekto koordinatorės vyr. bibliotekininkės J. Markevičiūtės paklausta, kokios veiklos bibliotekoje jai įdomiausios, pasidžiaugė: „Man labiausiai patinka užsiėmimai su virtualios realybės akiniais – atrodo, lyg būčiau visai kitame pasaulyje. Sužinau kažko naujo ir įdomaus. Dar man patinka, kad kol laukiame savo eilės prie akinių, žaidžiame smagius stalo žaidimus“. Kita projekto dalyvė Augustė pridūrė, kad kiekvieną savaitę laukia penktadienio, kada važiuos į Garliavos biblioteką, kur vyksta įvairūs dailės užsiėmimai, kurie jai labai patinka.

 

Aštuonių neformaliųjų meninių-kūrybinių užsiėmimų metu, kuriuos vedė VDA lektorė dr. J. Varkulevičienė, projekto dalyviai mokėsi išreikšti save, naudodami įvairias tapybos technikas. Pasibaigus šiems užsiėmimams meninė veikla nenutrūks – projekto rėmėjas „Garliaviečių“ klubas organizuoja 16 meninių-kūrybinių užsiėmimų ciklą „Iš kartos į kartą“, kurių metu klubo nariai ves įvairias meno edukacijas ir kartu su vaikais bei jaunimu įsitrauks į kūrybines veiklas.

 

Projektas savo pagreičio nesumažins ir vasarą. Kauno rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje vyks vasaros užsiėmimai, kurių metu bibliotekos darbuotojos vyr. bibliotekininkės Ž. Kazakevičienė ir Š. Baltrušaitienė kartu su savanoriais organizuos judriuosius žaidimus ir estafetes, rengs stalo futbolo ir kitų stalo žaidimų turnyrus, organizuos interaktyvias viktorinas. Taip pat vaikų lauks įvairios inovatyvios veiklos – kūrybiniai užsiėmimai su 3D pieštuku, virtualios realybės akiniai, neformalaus ugdymo užsiėmimai „Konstruok, kurk, mokykis“, vyks varžybos ir konkursai su konsole „Xbox“ bei knygų skaitymai draugiškoje aplinkoje.

 

Įgyvendinant projektą „Kai idėjos virsta realybe: Garliavos miesto bendruomenės aktyvinimas ir stiprinimas, mažinant socialinę atskirtį“ visi Viešojoje bibliotekoje vykstantys neformalaus ugdymo edukaciniai užsiėmimai yra NEMOKAMI, todėl visus moksleivius, kurie nori aktyviai ir turiningai praleisti laisvalaikį, kviečiame į Viešojoje bibliotekoje vykstančius edukacinius užsiėmimus. Edukacijos vyksta penktadieniais nuo 14 val. Kauno rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21, Garliava).

 

Daugiau informacijos tinklapyje adresu: www.krsvbiblioteka.lt ir Facebook paskyroje krsvbbiblioteka

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos

vyr. bibliotekininkės J. Markevičiūtė ir Š. Baltrušaitienė