www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

vitkus ir kliuciene

vitkus ir kliuciene

Dvi kaimynystėje įsikūrusios Garliavos gydymo įstaigos, bendradarbiaudamos su Kauno rajono savivaldybe, įgyvendino pokyčius, kurie ženkliai pagerino medicinos paslaugų prieinamumą gyventojams.

Dar prieš metus Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC) ir Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) Konsultacijų poliklinikos padalinys, esantis Garliavoje, naudojosi patalpomis, kurios kėlė nepatogumų ir pacientams, ir įstaigų darbuotojams. Gydytojų konsultantų kabinetai buvo nutolę nuo registratūros, juos surasti būdavo nelengva.

Susitarus Kauno rajono savivaldybei, Garliavos PSPC ir RKL Konsultacijų poliklinikai, buvo rastas paprastas ir veiksmingas būdas: atsižvelgdamos į pacientų ir darbuotojų poreikius, dvi įstaigos apsikeitė patalpomis.

 

Vasario 7 d. šių institucijų atstovai ir svečiai susirinko Respublikinės Kauno ligoninės Konsultacijų poliklinikoje pasidžiaugti bendradarbiavimo rezultatais. Šiandien smarkiai pagerėjo gydymo paslaugų prieinamumas Kauno rajono gyventojams, taip pat daug privalumų pacientams ir darbuotojams teikia pagerinta abiejų gydymo įstaigų infrastruktūra.

 

RKL Konsultacijų poliklinikos gydytojų specialistų komandą papildė nauji, iki tol čia nedirbę konsultantai. Dabar pacientai čia gali gauti ir reumatologės bei alergologės-klinikinės imunologės konsultacijas. Taip pat atidarytas modernia įranga pasipildęs endoskopijų kabinetas.

 

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas džiaugėsi racionaliais sprendimais. „Svarbiausia, kad pokyčių naudą pajus gyventojai, kurių Garliavoje ir gretimose seniūnijose sparčiai daugėja”, – sakė meras.

 

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Nijolė Kliučienė ir Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius doc. dr. Linas Vitkus apsikeitė simboliniais raktais, patvirtindami dviejų gydymo įstaigų draugystę ir tvarią kaimynystę.