www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

tau

tau

 
Kauno rajono savivaldybės merui Valerijui Makūnui buvo iškilmingai įteikta rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) dovana – rankomis išsiuvinėtas 25 Kauno rajono seniūnijų herbų pano, skirtas Lietuvos valstybės 100-mečiui. Kartu tai padėka savivaldybės vadovui už suteiktas tęstinio mokymosi ir kultūrinės saviraiškos plėtojimo, prasmingo užimtumo galimybes vyresniems gyventojams.

 

Seniūnijų herbus siuvinėjo 26  TAU bendruomenės narės: rektorė, prorektorės ir studentės: Teresė Minkevičienė ir Vida Sarapinienė iš Babtų, Genovaitė Marcinkevičienė, Janina Sukackienė ir Edita Žaromskienė iš Domeikavos, Valė Raudžiuvienė, Biruta Šerniuvienė, Liucija Žemaitienė ir Bronė Zobarskienė iš Ežerėlio, Milda Česnulevičienė ir Vitalija Dobrovolskienė iš Garliavos, Marija Leščiukaitienė ir Edita Birgiolienė iš Kačerginės, Angelė Merkevičienė ir Onutė Šliburienė iš Karmėlavos, Dana Stanaitienė ir Raminta Lisauskienė iš Lapių, Aldona Pečiukaitienė ir Regina Bukauskienė iš Raudondvario, Genovaitė Urbienė ir Gražina Voroblevienė iš Ringaudų, Rimutė Blotnienė, Aldona Rudžianskienė ir Laimutė Bratikienė iš Vilkijos, Janina Balčiūnienė ir Zita Kalnietienė iš Zapyškio. Pano vizualizacijos autorė – Lietuvos dailininkų sąjungos narė, tekstilininkė Daiva Zubrienė.

 

Šio pano siuvinėjimas pareikalavo iš kūrėjų daug laiko, kruopštumo, bet idėjos įgyvendinimas išryškino senjorų meilę savo rajonui, atskleidė stiprų jų pilietiškumo jausmą.

 

Kauno rajono meras pažadėjo, kad darbščių TAU bendruomenės narių rankomis sukurta dovana tikrai atras vietą – bus perduota Kauno rajono muziejui.