www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

47506467 342708563213985 5378234232181096448 n

47506467 342708563213985 5378234232181096448 n

 

 Gruodžio 4 d. garliaviečiai ir miesto svečiai rinkosi prie Garliavos seniūnijos į tradicinę Kalėdų eglutės įžiebimo šventę. Šventinėmis dainomis visus susirinkusius pasitiko Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos choras „Auksučiai“ (vad. A. Smilgytė) bei charizmatiškasis burtininkas, kuris džiaugėsi, jog šiemet Garliava tapo Kalėdinių varpelių miestu!

 

Atvykęs Kalėdų senelis, kartu su Garliavos miesto seniūne Nijole Tarvydiene ir apylinkių seniūnu Eimuntu Raugevičiumi ir burtininku įžiebė pagrindinę miesto eglę, kuri šiemet buvo papuošta stebuklingais varpeliais. Susirinkusieji negailėjo aplodismentų Emilijai iš Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, kuri deklamavo eilėraštį apie žiemą, bei Sporto mokyklos šokėjoms (vad. E. Rutkauskienė). Po šventinių fejerverkų, davusių startą žygiui, visi šventės dalyviai skubėjo į Garliavos sporto ir kultūros centrą, kur vyko teatralizuotas šventinis koncertas.

 

Jungtinę bendrą programėlę paruošė Garliavos vaikų darželiai „Eglutė“, „Obelėlė“ ir „Jonučiai“. Mažuosius garliaviečius ruošė auklėtojos V. Bilotienė, L. Motiejūnienė, D. Kavaliauskienė,  E. Bartuvienė, J. Šliumbienė ir E. Butienė. Šventinį pasirodymą visiems susirinkusiems dovanojo ir mažieji svečiai iš Ilgakiemio mokyklos – darželio, kuriuos ruošė auklėtojos R. Gelažauskienė ir J. Balsienė.

 

Sniego paieškas „vykdė“ ir smagią „Žiemos polką“ šoko Garliavos sporto ir kultūros centro vaikų šokių grupė „Tauškutis“ (vad Z. Vaškelienė). Nuotaikingus šokius susirinkusiems dovanojo A. Mitkaus pagrindinės mokyklos 2 c klasės (mok. S. Greičiuvienė, choreografė N. Čekauskienė) bei 4 a. klasės mokiniai (mok. R. Jackūnienė ir N. Čekauskienė). Užburiančius pasirodymus susirinkusiems pristatė Sporto mokyklos gimnastės (vad. E. Rutkauskienė) bei sportinių šokių klubo „Duetas“ šokėjai (vad. I. Navickienė).

 

Visus kartu dainuoti kvietė J. Lukšos gimnazijos (vad. A. Tamėnienė) bei A. Mitkaus pagrindinės mokyklos choristai „Auksučiai“ (vad. A. Smilgytė). Po smagių dainų visi susirinkusieji buvo pakviesti pajudėti bendrame šokyje, po kurio į Garliavos sporto ir kultūros centrą atvyko ir pats Kalėdų senelis, kuris šoko ir dainavo kartu su vaikais, vėliau visus vaikus apdovanojo saldžiomis dovanėlėmis!

Sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė ir paruošta koncertine programa džiaugėsi Garliavos miesto seniūnė Nijolė Tarvydienė bei apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius. Renginį draugiškai vedė „burtininkai“ – Jonas, Rugilė ir Emilė iš visų Garliavos miesto ugdymo įstaigų.

 

Dėkojame Garliavos krašto seniūnaičiams ir verslininkams už paramą, „UAB Baltijos polistirenas“ už nuostabius varpelius, kurių dėka Garliava tapo Kalėdinių varpelių miestu. „UAB Autotoja“ už originalias Kalėdų senelio „roges“, taip pat „UAB Saldėsis“, „UAB Garliavos Duona“, ir bendruomenės centrui „Gaida“.