www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

zoomed kauno hidroelektrine ir kauno marios

 

Lapkričio 22 d. 13 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka Kauno bendruomenę kviečiame į atnaujinto elektroninio žinyno „Kaunas: datos ir faktai" pristatymą Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21, Garliava). Pristatymo metu kalbės el. žinyno sumanytoja ir kūrėja Dalia Giniuvienė bei projekto vadovas, istorikas Mindaugas Balkus. Vėliau renginio dalyviai bus kviečiami atlikti įdomias edukacines užduotis. Jų lauks malonios staigmenos!

 

Kauno apskrities viešosios bibliotekos rengiamas elektroninis žinynas „Kaunas: datos ir faktai" (datos.kvb.lt) – vienas išsamiausių virtualių produktų, skirtų populiarinti Kauno istoriją ir kultūros paveldą. Ženkliai patobulėjus informacinių ir ryšių technologijoms, atsirado poreikis atnaujinti jau 11-uosius metus skaičiuojantį Kauno istorijos žinių lobyną.

 

El. žinyno ašis – svarbiausios Kauno istorijos datos ir faktai, atrinkti iš įvairių visuomenės gyvenimo sričių – miesto savivaldos raidos, visuomeninių organizacijų steigimosi, pramonės įmonių kūrimosi, svarbių objektų statybos ir kt. Datos ir faktai suskirstyti pagal valstybės raidos etapus, pvz., „Kaunas nuo ištakų iki LDK žlugimo", „Kaunas Rusijos carų valdžioje" ir kt.

 

Iliustruotas žinynas orientuotas į platų vartotojų ratą. Jis naudingas ir įdomus tiek moksleiviams ar studentams, norintiems surasti patikimą informaciją rengiamiems darbams ar projektams, tiek gidams, ruošiantiems ekskursijas ar užsieniečiams, besidomintiems būsimos Europos kultūros sostinės lankytinomis vietomis. 

 

Atnaujintame el. žinyne vartotojai ras ne tik įprastas rubrikas „Laikotarpiai", „Kauno istorijos apžvalga", „Kauno vaizdai", „Amžininkų atsiminimai", „Datos ir sukaktys", bet ir naujienas – rubrikas „Teminiai maršrutai", „Įdomybės" bei „Testai". Jose vartotojai susipažins su Kauno miesto dvarais ir dvareliais, pamatys Kauno objektus, liudijančius apie Lietuvos valstybingumą 1918–1940 m., sužinos, kiek Kaune yra saulės laikrodžių ir kt. El. žinyne taip pat galės išvysti, kaip per pastarąjį šimtmetį pasikeitė įvairios Kauno vietos, pvz. Vienybės aikštė, geležinkelio stotis ir kt.

 

Renginys  nemokamas, maloniai kviečiame dalyvauti!