www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

43e132a65577ecdb266597767788c479

43e132a65577ecdb266597767788c479

 Spalio 25 d. vakarą Garliavos meno mokykloje antrus metus iš eilės vyko Garliavos sporto ir kultūros centro mėgėjų meno kolektyvų jungtinis koncertas „Samtis kultūros 2“. Savo nuostabiomis dainomis ir pasakomis žiūrovus džiugino lietuvių liaudies folkloro dainininkė – Veronika Povilionienė.

 

 Vakaro pradžioje visus susirinkusius muzikinėmis improvizacijomis sveikino Juozas Strupinskas, vėliau tęsdamas programą su V. Povilioniene, kuri su savimi pakvietė kartu padainuoti ir folkloro ansamblį „Gegutala“ (vad. N. Grivačiauskienė).

 

 Paruoštas programas pristatė ir kiti mėgėjų meno kolektyvai: teatro „Be pavadinimo“ grupė suvaidino kompoziciją „Žvilgis į gyvenimo gelmes“ pagal Vydūno filosofinius tekstus bei spektaklio „Burbulas“ ištrauką pagal. K. Sają (rež. Z. Butiškytė). Smagiais ir vikriais šokiais scenoje dalinosi vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ąžuolas“ (vad. Z. Vaškelienė). Mišrus suaugusiųjų choras „Melodija“ susirinkusiems dovanojo nuostabių dainų repertuarą (vad. R. Navickienė).

 

 Džiaugiamės, kad Garliavoje yra tiek daug aktyvių ir veiklių žmonių, kurie neabejingi kultūrai ir noriai puoselėja savo krašto tradicijas!

 

Projektą „Vydūno jubiliejaus įprasminimas mėgėjų teatro kompozicijoje“ iš dalies finansuoja Kauno rajono savivaldybė.

 

 

Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus pavaduotoja (kultūrai) Simona Macevičiūtė