www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

filmo viesinimui

Tarptautinis Kauno kino festivalis kviečia Garliavos gyventojus į kino filmo „Susitikimas“ peržiūrą!

 

Filmas bus rodomas Garliavos sporto ir kultūros centro III a. salėje (Vasario 16-osios g. 8, Garliava, Kauno r.) rugpjūčio 8 d. 19.00 val. Filmo cenzas N – 14. Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama.

 

Liepos – rugpjūčio mėn. įvairiuose Kauno rajono miesteliuose yra organizuojamos nemokamos švedų filmo „Susitikimas“ (rež. Anna Odell) peržiūros. 2014 m. Tarptautinio Kauno kino festivalio publikos favoritu išrinktas filmas „Susitikimas“ (rež. Anna Odell) – viena įdomiausių Švedijos šiuolaikinio meno kūrėjų originaliai ir su šiaurietišku sąmoju atkūrė autentiškas savo pačios patyčių mokykloje patirtis.

 

„Susitikimas“
Žymi menininkė Ana Odell nebuvo pakviesta į buvusių klasės draugų susitikimą po 20 mokyklos baigimo metų. Nepaisant to, ji jame dalyvauja. Netikėtas Odell „apsilankymas” yra tik dalis jos intriguojančio eksperimento, tyrinėjančio visuomenės primestus bei individų susikurtus vaidmenis, tapatybę, etiką, tiesą, tikrovę ir melą. Susitikimas prasideda...

 

Režisierė – Anna Odell
Švedija, 2013 m., drama, dokumentika, 89 min., švedų k. su lietuviškais subtitrais.

 

Apdovanojimai:
2014 m. – Švedijos nacionalinuose apdovanojimuose „Guldbagge“ prizas už geriausią filmą ir geriausią scenarijų.
2014 m. – Tarptautinės kino kritikų asociacijos FIPRESCI apdovanojimas už geriausią debiutą Tarptautiniame Venecijos kino festivalyje
2014 m. – „Balto iriso“ apdovanojimas Briuselio kino festivalyje.

 

Apie režisierę:
Stokholme 1973 metais gimusi Ana Odell mokėsi Švedijos dailės, amatų ir dizaino universitete bei Karališkajame dailės institute. Jos studijų baigiamasis darbas „Nežinomas Moteris“ (Unknown Woman, 2009) sukėlė diskusiją apie meno prasmę ir buvo rodytas įvairiose vietose Skandinavijoje bei Paryžiuje. 2013 m. režisierė itin sėkmingai debiutavo pirmuoju ilgametražiu filmu „Susitikimas“, tapusiu seansacija ne tik Švedijoje, bet ir visoje Europoje. Laukiama, kada 2018 m. pabaigoje pasirodys antras režisierės ilgametražis filmas meistriškai trindamas ribas tarp realybės ir fikcijos, nagrinėjantis vyriškumo ir moteriškumo temas.

 

Nemokami filmo seansai Kauno rajone yra VšĮ „Visos mūzos“ įgyvendinamo projekto „Moksleivių ugdymo programa „Susitikimas“ dalis. Projekto partneriai: Kauno rajono savivaldybė, Vytauto Didžiojo universitetas.
Daugiau apie projektą – http://www.kinofestivalis.lt/lt/Moksleiviu-ugdymo-programa-Susitikimas.