www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

namai 4

namai 4
Liepos 13 d. 10 val. į Garliavą, į pašto aikštelę priešais parduotuvę „Iki“ ir 14.30 val. į Domeikavą, į aikštelę prie seniūnijos, adresu Bažnyčios g. 2, atvyks iš įvairių senų nenaudojamų daiktų sukurtas namas ant ratų. Šis unikalus mobilus namas, kuris sukurtas įgyvendinant projektą „Darnūs namai“, lankysis 60-tyje Lietuvos savivaldybių. Turo metu gyventojai bus šviečiami apie atsakingą vartojimą, atliekų prevenciją ir tvarkymą.

 

Renginių metu miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę pamatyti ne tik mobilų namą ant ratų, bet ir pasisemti naujų idėjų, kaip kūrybingai iš turimų nereikalingų rakandų, susikurti naują, įdomų namų interjerą. Taip pat bus organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, interaktyvūs žaidimai. Savo žinias aplinkosaugos srityje bus galima pasitikrinti viktorinoje, dalyvauti diskusijose, pamatyti įdomią instaliaciją, sužinoti, kaip žinomi žmonės savo kasdienybėje laikosi darnaus gyvenimo principų.

 

Renginių lankytojų taip pat laukia išskirtiniai projekto prizai bei įdomūs pokalbiai su projekto „Darnūs namai“ keliaujančia komanda ir savivaldos specialistais. Socialinių akcijų metu bus kalbama apie atsakingą vartojimą atliekų prevencijos ir tvarkymo srityje, atkreipiamas visuomenės dėmesys į žiedinę ekonomiką, klimato kaitą ir kitus svarbius faktorius.

 

Šio darnaus namo ant ratų kelionės po Lietuvą organizuojamos Aplinkos ministerijos iniciatyva. Ministerija siekdama skleisti atsakingo vartojimo idėjas, įgyvendina projektą „Darnūs namai“, kuriame paprastais gyvenimiškais pavyzdžiais parodo, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukauptas senienas paversti naujais, vertingais daiktais.

 

Viso projekto „Darnūs namai“ laikotarpiu numatyta net 120 socialinių akcijų visoje Lietuvoje. Unikalios ekspozicijos ir socialinių akcijų turas vyks iki liepos mėn. pabaigos.

 

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie aplinkosauginį projektą „Darnūs namai“ ir darnaus namo ant ratų kelionės po Lietuvą tvarkaraštis – socialiniame tinkle https://www.facebook.com/projektas.darnus.namai/.

 

 

Projektas vykdomas Aplinkos ministerijos iniciatyva ir finansuojamas ES paramos lėšomis.

Daugiau informacijos:

Projekto „Darnūs namai“ organizatoriai

Rūta Undro

ruta@voxvera.lt

8 671 98902